uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

11. KÜTÜPHANE ORMANKADI’YA

11. KÜTÜPHANE ORMANKADI’YA
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



19.11.2021 08:00 | Son Güncellenme: 18.11.2021 18:51
A+
A-

Mustafakemalpaşa Ormankadı İlk ve Ortaokulu Kütüphanesine ‘e-Twinning Kitap Kumbaram Projesi’ kapsamında binlerce kitap kazandırıldı.

‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ sloganıyla Manisa Şehzadeler’e bağlı Şehitler Ortaokulu’nda görev yapan Türkçe öğretmenleri Gönül Kovan Gürakan ve Alpaslan Yılmaz Gürakan tarafından başlatılan ‘e-Twinning Kitap Kumbaram Projesi’, girişim ortaklarından Mustafakemalpaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Sema Ertan Özcan ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Fatih Özcan’ın da katkılarıyla her geçen gün büyüyor.

Türkiye genelinde bugüne kadar 11 kütüphanenin kurulduğu proje kapsamında Ormankadı İlk ve Ortaokulu Kütüphanesi de 3 bin adet kitapla zenginleştirildi.

Kitapların okula teslim edildiği törende, öğrencilere yönelik hazırlanan tasarım beceri atölyeleri de hizmete girdi.

Ormankadı’daki tarihi okul binasında bulunan kütüphanenin açılış programına; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, okul müdürleri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Projenin tanıtımının yapıldığı programda konuşan Ormankadı İlk ve Ortaokulu Müdürü Tolga Arğın, projeye dâhil olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Mustafakemalpaşa Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Sema Ertan Özcan ise proje kapsamında 11. kütüphaneyi Mustafakemalpaşa’da açtıklarını, kütüphanenin çocuklara okuma kültürü kazandırılması için önemli bir işlev göreceğini belirtti.

‘HER KÜTÜPHANE HAPİSHANE KAPATIR’

6 yılda Manisa, Van, Batman, Düzce ve Bursa’da 11 kütüphane kurduklarını kaydeden Özcan; “Projenin amacı, öğrencilerimize okuma ve sorumluluk bilinci kazandırmak, çocuklarımızın sadede bilen değil uygulayan olmalarını sağlamaktır. Bin bir emekle topladığımız kitapları proje ortaklarımızla birlikte belirlediğimiz okullara gönderiyoruz. Hedefimiz her bölgeye en az bir kütüphane açmak. Sırada İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleri var. Bu yıl Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’in başlattığı ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ projesinde olduğu gibi ülkemizin tüm okulları kütüphaneye kavuşana kadar bu projeyi sürdürme niyetindeyiz. ‘Açılan her kütüphane bir hapishane kapatır’ sözünden hareketle yoluma devam ediyoruz. Yeşil Bursa’mızın 2022 Kültür Başkenti ilan edilmesinin sevincini yaşadığımız bu günlerde bu yılın ilk kütüphanesi Ormankadı Ortaokulu öğrencilerine hayırlı olsun” dedi.

Sema Ertan Özcan son olarak 12. kütüphanenin Konya’da bir okula kurulacağını belirterek, projeye katkı vermek isteyenlerin kendilerine ulaşabileceklerini sözlerine ekledi.

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’de konuşmasında, projeye destek olan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen protokol, kütüphaneyi gezdi.

Ayrıca Ormankadı Ortaokulu’na Öğretmen Fatma Gül Göktaş öncülüğünde yapılan ‘Drama ve Zekâ’ oyunları atölyesi ile Dr. Nilay Demirtaş sponsorluğundaki ‘Sanat ile Yaşam Atölyesi’ de hizmete girdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.