uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

30 MİLYON EUROLUK YATIRIM

30 MİLYON EUROLUK YATIRIM
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



24.09.2021 11:11
A+
A-

Döküm, çelik dövme, takım tezgâhları üretimi tesisin ana üretim konusu olacak

Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, havacılık, denizcilik ve yenilenebilir enerji üretimi gibi birçok alanda makina üretimi yapan ve Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında Mustafakemalpaşa’da da yatırım çalışmalarına hızla devam eden İğrek Makina’yı ziyaret etti.

İğrek Makina Grubu, yenilenebilir rüzgâr enerji üretimi alanındaki Türkiye’de 1,5 MW’lık yerli direkt tahrikli rüzgâr jeneratörünün üretimini tamamlayarak ilk kez Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank için döndürdü.

DEV YATIRIM YÜKSELİYOR

Bursa’da makine ve metalürji sektörünün önde gelen firmalarından olan, Ferrari, Mercedes, Audi, Volkswagen ve BMW gibi dünyaca ünlü markaların bulunduğu otomotiv firmaları için döküm kalıp üreten İğrek Makina Grubu’nun Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrika inşaatı ise sürüyor.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Bursa OSB’deki dökümhaneye ilaveten 30 milyon Euro’luk bir yatırımla Mustafakemalpaşa’da 122 bin metrekare alana sahip entegre tesis inşaatına da başlayan İğrek Makina, 2022 yılının ikinci çeyreğinde montaj çalışmalarını bitirecek.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan’ın da katıldığı ziyarette, Türkiye’de 1,5 MW’lık yerli üretim direkt tahrikli rüzgâr enerjisi jeneratörünün üretimini tamamlayarak ilk kez Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın da katılımıyla döndüren İğrek Makina, her geçen gün gelişen rüzgâr türbini üretimi sektörünün lider üreticisi olmayı hedefliyor.

MONTAJ 2022’DE BİTECEK

Türkiye’nin ilk rüzgâr türbini olan MILRES projesinin konsorsiyum üyesi ve tedarikçisi olan İğrek Makina, uzun süredir beraber çalıştığı yabancı bir şirketin 5,0 MW’a kadar rüzgâr enerjisi tesislerinin teknolojisini satın aldı.

Bunun için 350 kişinin istihdam edildiği Almanya’daki 200 ton parça/adet dökebilecek dökümhanesini ve çelik tesislerini söküp Bursa OSB’deki fabrikasına getiren İğrek Makina, böylece Türkiye’nin en büyük parça dökebilen, aylık kapasitesi en büyük olan firma konumuna geldi. Bu amaçla Bursa OSB’deki 55 bin metrekarelik dökümhanesine ilaveten 30 milyon Euroluk bir yatırımla Mustafakemalpaşa’da 122 bin metrekare alana sahip entegre tesis inşaatına da başlayan İğrek Makina, 2022 yılının ikinci çeyreğinde montaj çalışmalarını bitirecek.

‘İLK YERLİ MARKA OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ’

Avrupa’ya hub, carrier, mainframe, shaft gibi rüzgâr türbini ana parçalarını döküp işleyebilen, rüzgâr türbinlerine yönelik döküm parça üretimi ve işlemesinde de yüksek yetkinlik sahibi olduklarına işaret eden İğrek Makina Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İğrek, şunları söyledi; “1946’dan bu yana döküm ve talaşlı imalat hizmetleri veren bir aile şirketi olarak her yıl 30 bin ton metal eriten metalürji tesisiyiz. Bu bizim ana faaliyet konumuz. Bursa OSB’deki 55 bin metrekarelik kapalı alanda modelhane, konstrüksiyon, Ar-Ge merkezi, metalürji bölümü ve nümerik kontrollü (CNC) makine imalatı olan tesisten nurtopu gibi bir 1500 kilowatlık rüzgâr enerjisi jeneratörünün üretimi çıktı. Son 5 senedir Avrupalılar ile onların teknolojisini, bizim tesisimizle birleştirdik ve jeneratörü elektrik üretir hale getirdik. Biz İğrek olarak rüzgâr enerjisi markası olarak piyasaya çıkıyoruz. Lisansımız var. Sertifikamızı da Alman TÜV ile yapıyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank Bey’e de fabrikamızı ziyaretinde 1500 kilowattlık rüzgâr enerjisinin 38 tonluk jeneratörünü içeriden verilen bir enerji ile tahrik ederek döndürdük. Yani 1 milyon Euro’luk bir işin 700 bin Euro’luk kısmı burada. Geriye 150 bin Euro kanat, 150 bin Euro kulesi kalıyor. Yeni tesislerimizde 500 kilovattan 5000 kilovata kadar onshore ve offshore yerli rüzgâr parkları anahtar teslim üretilecektir. İğrek Grubu olarak bu kapsamda ‘yerli’ rüzgâr markası olmanın gururunu yaşıyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.