Elmalı Güreşleri’ni; Antalya Valisi Hulusi Şahin, Bingöl Valisi, iktidar ve muhalefet parti milletvekilleri, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TGGF Başkanı İbrahim Türkiş ve yönetim kurulu, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Elmalı Kaymakamı Faruk Erdem, çevre il ve ilçe belediye başkanları, Kırkpınar’ın efsane ağası Seyfettin Selim, şimdiki Kırkpınar ağası Ufuk Özünlü ve çok sayıda yöre ağaları, kurum ve kuruluş yöneticileri, STK temsilcileri, siyasi partiler, Kırkpınar’ın emekli baş cazgırı Şükrü Kayabaş, Ali Gürbüz’ün dedesi eski başpehlivan Mehmet Öztürk olmak üzere çok sayıda ata sporu, ecdat mirası güreşe sevdalı seyirci izledi.
3 gün boyunca sabahtan akşama kadar er meydanı tribünleri boş kalmadı. Çünkü Elmalı birincisi, CW Enerji Yağlı Güreş 2024 Yılı Şampiyonu’nu belirleyecekti, kazanan ancak son finallerde belli oldu.
156 yıllık Elmalı Belediye Başkanlığını ilk defa 2. dönem üst üste kazanan Halil Öztürk yaptığı kısa konuşmada; “Elmalı küçük bir ilçe, ‘bu büyük organizasyonu nasıl yapıyorsunuz’ diye bize soruyorlar. Belediyenin kasasından bir kuruş harcamadan yapıyoruz. Elması Güreş Ağası Hakan Çetin, Kırkpınar’ı da geçen rekortmen ağamız. Elmalı’nın sponsor olan zenginleri, baba-oğul gibi çalıştığımız Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek babamızın destekleriyle Yörük Göçü’nü, üç günlük güreşleri, 5 gece de konserlerle gelen misafirleri ağırlıyoruz” dedi.
Bu büyük organizasyonu gerçekleştiren Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk’e, mesai arkadaşlarına, hizmet eden, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Elmalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Durmuş Altan’a, Zabıta Müdürü Kamber Kurt’a misafirperverlikleri içinde teşekkür ediyorum.
4 Eylül’de Mustafakemalpaşa’dan yola çıktım. Bursa, İnegöl, Bozüyük, Eskişehir, Afyon, Sandıklı, Isparta, Antalya istikametinde 12 saatlik yolculuktan sonra 5 Eylül Perşembe sabahı Elmalı’daydım. Elmalı’dan basın ve turizmci Mustafa Özcan beni karşıladı, ‘uzak yoldan geldin, evimizde biraz dinlen’ dedi ve sonra aracı ile Elmalı Belediyesi Top Dağı Dinlenme-Sosyal Tesisleri’ne götürdü. Mustafa Özcan kardeşime de özel ilgisine gönülden teşekkür ediyorum. Belediyenin gösterdiği, Antalya-Elmalı İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Erkek Öğrenci Yurdu’nda üç gece konakladım.
Türkiye’nin rekortmen ağası, Elmalı’nın 671. Ve 672. yılları ağası Hakan Çetin yapılan 673. yılı ağalığını da 20 milyon 777 bin TL’ye kazandı. Cuma günü güreşlere giriş ücretsizdi. Cumartesi ve Pazar ise 500.00 TL’ydi. Elmal’nın tarihi Ketenci Ömer Paşa Cami restorasyon çalışmaları nedeniyle ibadete kapalıydı. Elmalı’da tuvaletler ücretsizdi. Elmalı’nın Sinan-ı Ümmi (V.1067H/1657M.) ve Vahib-i Ümmi Hz. (V.1004 H/1595 M.) türbelerini ziyaret ettim. Ağacın ortasından akan kaynak suyu vardı, tabelada şu şiir yazılı;
“Sular hep aktı geçti
Kurudu vakti geçti
Güzel han, güzel sultan
Tahtı bıraktı geçti
Dünya bir penceredir
Her gelen baktı geçti.”
(Rabbine Âşık Yunus Emre)
Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır Kent Müzesi ve Antalya Elmalı Müzesi’ni de ziyaret ettim. Elmalı Karyağdı Cami’nde Cuma namazını kıldım. Elmalı Güreşleri’nde canlı yayın, muhabir, köşe yazarı, fotoğraf sanatçılarıyla birlikte bizlerde basın olarak üç gün boyunca görev yaptık.