uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

ADD’DEN 10 KASIM MESAJI

ADD’DEN 10 KASIM MESAJI


12.11.2021 07:15 | Son Güncellenme: 11.11.2021 16:24
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Haşim Yoldaş, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Atatürk’ün “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözüne dikkat çeken ADD Şube Başkanı Yoldaş; “Tarihte emperyalizmi ilk kez yenilgiye uğratan, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, bedenen aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümünde asla tükenmeyecek özlem ve saygıyla anıyoruz” dedi.

ADD Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Haşim Yoldaş, Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığı altında en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmeye ve yükseltmeye devam edeceklerini söyledi.

‘DÜNYA BARIŞININ ÖNCÜSÜ, EŞİ GÖRÜLMEMİŞ DEVLET ADAMI’

Yoldaş, şöyle konuştu; “Dünya çok devrimci gördü, çok devrim yaşadı. Ancak döneminin liderleri içerisinde ismini 21. yüzyıla yazdırabilen tek lider Mustafa Kemal Atatürk olmuştur. Kurtuluş Savaşı’ndaki liderliğiyle, planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu Cumhuriyet Devrimi ile tüm mazlum uluslara önderlik yapmış evrensel bir kişiliktir Mustafa Kemal Atatürk. UNESCO 1976 yılında üyelerine bir öneri sunar. Öneriye göre, bugün UNESCO’nun üzerinde çalıştığı bütün projelerin isim babası olan Mustafa Kemal Atatürk ün 100. doğum gününü tüm üye ülkelerin aynı anda kutlamasıdır. UNESCO tarihinde bir ilk olarak 152 üye ülke oybirliği ile öneriye imza atar. UNESCO Atatürk ü şöyle tanımlar: ‘Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur.’ Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekçileri, Atatürk ve değerlerine sahip çıkan yılmaz savunucuları olarak Atatürk’ün ilke ve devrimleri ışığı altında en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmeye ve yükseltmeye devam edeceğiz. Aramızdan ayrılışının 83. yılında tarihin kaybettiği en büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.”

10 Kasım törenleri kapsamında Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri de Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.