uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,4751
EURO
34,9428
ALTIN
2.437,44
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
22°C
Bursa
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

ADD’DEN CUMHURİYET BULUŞMASI

ADD’DEN CUMHURİYET BULUŞMASI


29.10.2021 08:20 | Son Güncellenme: 28.10.2021 18:16
A+
A-

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mustafakemalpaşa Şubesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 98’inci yıldönümü kutlamaları dolayısıyla, ‘Cumhuriyet Balosu’ düzenledi.   

Siyaset, STK, iş ve eğitim dünyasından çok sayıda davetlinin büyük ilgi gösterdiği kutlama gecesine Nilüfer eski Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Bozbey’de katıldı.

Yunus Tesisleri’nde düzenlenen gecede konuşan ADD Şube Başkanı Haşim Yoldaş; “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün dediği gibi ‘Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır.’ Biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmeyeceğiz. Bu inanç Türk ulusunun özünde vardır” diye konuştu.

ADD’nin ev sahipliğinde düzenlenen programa; Bozbey’in yanı sıra CHP 22. Dönem Bursa Milletvekili Mehmet Küçükaşık, 1999-2009 dönemi Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, CHP, İYİ Parti, MHP, SP DP, Gelecek, Zafer ve Memleket partilerinin temsilcileri ile birlikte STK ve eğitim camiasından çok sayıda kişi katıldı.

‘TÜM BAŞKANLARIMIZA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM’

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan ADD Şube Başkanı Haşim Yoldaş, geceye katılan herkesin Cumhuriyet değerlerine ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e değer veren kıymetli kişilerden oluştuğuna dikkat çekti.

ADD’nin ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam ettiğini söyleyen Yoldaş; “ADD, Atatürk’ün bedensel varlığının aramızda bulunmamasından cesaret alan içteki ve dıştaki kimi olumsuz güçlerin Atatürk devrim ve ilkelerine karşı açık ya da kapalı saldırılarının arttığı dönemde, 19 Mayıs 1989’da Muammer Aksoy önderliğinde Cumhuriyetimizi ve Atatürk’ü daha iyi anlatmak için kurulmuştur. Ne acıdır ki kuruluşundan 8 ay sonra 31 Ocak 1990 da kurucu başkanımız Muammer Aksoy şehit edilmiştir. Adını gururla taşıdığımız güzel ilçemiz Mustafakemalpaşa’da ise Musa Er öğretmenimiz önderliğinde faaliyetlerine başlamıştır. İlçemizde görev yapmış Musa Er ve Savaş Yarıcı başkanlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum.  Yine ilçemizde görev yapmış tüm başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

‘CUMHURİYET, KAN VE İRFANLA KURULDU’

29 Ekim 1923’te yıkılmış bir imparatorluktan çağdaş bir ülke yaratıldığını kaydeden ADD Başkanı Yoldaş, şöyle konuştu; “Mustafa Kemal Paşa, 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan başlattığı bağımsızlık yürüyüşünü yaptığı görüşmelerin ardından, topladığı kongrelerle, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyetleri adıyla demokratik şekilde örgütleyip meşrulaştırmıştır. Vatanın dört bir yanı işgal altında olmasına karşın TBMM ile orduyu kurmuş, milli ordu ile kurtuluşu ve bağımsızlığı kazanmıştır. Yine TBMM ile kurulan irfan ordusuyla kuruluşu ve devrimlerini gerçekleştirmiştir. 6 Mayıs 1920’de Maarif Vekâletini kurmuş. 25 Kasım 1920’de öğretmen ve öğrencilerin askerlik yükümlülüklerini ertelenmiştir. 15 Temmuz 1921’de yani savaşın en çetin döneminde Ankara’da ilk Maarif Kongresini toplamıştır. Düşman işgaline ses çıkarmayanların aksine, TBMM Ordusu işgalci emperyalistlere savaşırken, irfan ordusu da cahillikle savaşılmıştır. 1928’de yazılan Harbiye Marşındaki ‘kanla irfanla kurduk biz bu cumhuriyeti’ sözü, bu iki ordu gerçeğini ifade etmektedir. Yıkılmış bir imparatorluk enkazından bağımsız, çağdaş bir ülkeyi kadın-erkek birlikte omuzlayan, gururlu, başı dik bir ilişki böyle yaratılmıştır. Hayatın her alanında yaptığı atılımlarla Cumhuriyetimiz kimsesizlerin kimsesi olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır.’ Biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmeyeceğiz. Bu inanç Türk ulusunun özünde vardır. Türk ulusu, ‘Dörtnala gelir uzak Asya’dan, Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan, bu memleket bizim’ edasıyla savaşmıştır. Türk ulusu şehitlerimizin kanı ile sulanan bastığımız yerleri toprak diyerek geçmemiş, kefensiz yatan şehitlerimizi saygıyla anmıştır. Türk ulusu her zaman coşkuyla ‘Ne mutlu Türk’üm’ demiştir. Bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Cumhuriyet.”

ADD’DEN ÖDÜL

Konser, vals ve zeybek gösterilerinin yapıldığı gecede Mustafakemalpaşa ADD Derneği tarafından plaket ve ödül töreni gerçekleştirdi.

Törende ‘İyiliğe Katkı Ödülü’nü Eğitim ve Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı İsmail Aguş’a takdim eden Mustafa Bozbey, Mustafakemalpaşa’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, dernek yönetimini ve ADD’yi tebrik etti.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.