uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3670
EURO
35,0307
ALTIN
2.325,51
BIST
9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

AKKOYUNLU’DAN ‘KURBAN’ UYARISI

AKKOYUNLU’DAN ‘KURBAN’ UYARISI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



07.07.2021 10:18 | Son Güncellenme: 07.08.2021 09:25
A+
A-

Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu, kurbanlık alacak vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Küpesi olmayan hayvanların alınmaması konusunda vatandaşların dikkatli olmasını isteyen Akkoyunlu; “ Hayvan kesimleri için ise Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri ile besi çiftlikleri tercih edilmelidir” diye konuştu.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi açıklamalarda bulunan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu, Mustafakemalpaşa’da 100 bini aşan hayvan varlığı olduğunu, bunun dışında şehir dışından da kurbanlıkların geldiğini kaydetti.

“Canlı hayvanımız yeterince olduğu için kurbanlık alımında sıkıntı yok” diyen Akkoyunlu, küçükbaş hayvanlar 1500 TL ile 2500 TL, büyükbaş hayvanlarda ise hisse satışının 2000 TL ile 3500 TL arasında olduğunu ifade etti.

Akkoyunlu; “Hemşerilerimiz belediyelerimiz tarafından kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabilirler. Hayvan kesimleri için ise, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsat alınmış mezbahana ve kombinalar veya belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri ile besi çiftlikleri tercih edilmelidir. Hemşerilerimizden küpesi olmayan hayvanları almamaları konusunda dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Vatandaşlarımız aldıkları kurbanlık hayvanları küpe numarası ile ‘HAYSAG’ mobil uygulamasından sorgulayabileceklerdir. Veteriner sağlık raporu olmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan hayvanları satın almamalıdır” ifadelerini kullandı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Akkoyunlu son olarak kurban kesiminin ehliyetli kişilerce yapılması gerektiğini ifade ederek, hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranan ve ehliyetsiz kişilerce kesim yapanlara idari para cezası uygulanacağını sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.