uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3679
EURO
35,1021
ALTIN
2.325,03
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ARICILARIN BAŞI, AYILARLA DERTTE

ARICILARIN BAŞI, AYILARLA DERTTE
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



25.10.2021 09:48
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da kırsal mahallelere inen aç ayılar, arı kovanlarına saldırdı.

Birçok kovanın zarar gördüğü olayda, bir gün arayla iki yerde ayılar tarafından petekleri parçalanan bal üreticisi Recep Şahin (70), yetkililerin önlem almasını istedi.

Binlerce arının telef olduğu ayı saldırısı, Çördük ve Hacıali kırsal mahallerinde yaşandı.

İki yerde 400 kovan arısı bulunan bal üreticisi Recep Şahin, ikamet ettiği merkez Lalaşahin Mahallesi’nden arı kovanlarını kontrol için öncelikle 13 km uzaklıktaki Hacıali’ye gitti. Şahin, 200 kovan arının bulunduğu bölgeye gidince karşılaştığı manzarayla adeta şok oldu. Gece saatlerinde yiyecek arayan ayıların tellerle çevrili bahçeye girdiği ve arı kovanlarını tahrip ettiği görüldü.

Akşam Hacıali’de ayı nöbetine kalan Recep Şahin, ikinci bir şoku ise sabah saatlerinde yaşadı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

BAL ÜRETİCİLERİ TEDİRGİN

Mustafakemalpaşa merkezine 3 km uzaklıktaki Çördük’te 200 kovan arısı daha bulunan Şahin’in buradaki peteklerine de ayıların dadandığı tespit edildi. Mermer ocakları mevkiinde parçalan kovanların yanında ayıların ayak izinin olduğu belirlendi. Ayı saldırısında Recep Şahin’e ait 30’u aşkın kovan tamamen zarar gördü.

Şahin; “Bir günde iki şok birden yaşadık. Bir tarafı kontrol ederken diğer taraftaki arı kovanlarımız büyük zarar gördü. Hem arılarımız hem de balımız mahvoldu. Bir an önce yetkililerin bu soruna el atmalarını, zararımızın karşılanmasını bekliyoruz. Bu bölgede birçok bal üreticisi var ve herkes tedirgin. Ayıları avlamak yasak olduğu için elimiz kolumuz bağlı. Bugün peteklere zarar veren ayılar, yarın insanlara ve hayvanlara da saldırabilir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.