uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

BAŞARI KİTAP OKUMAKTAN GEÇER’

BAŞARI KİTAP OKUMAKTAN GEÇER’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



21.06.2021 13:12 | Son Güncellenme: 13.12.2021 14:24
A+
A-

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş, okuduğunu anlamaya dayalı eğitim uygulamalarının yaygınlaşması ile birlikte anlama yeteneğini geliştiren öğrencilerin tüm derslerde diğerlerine göre daha başarılı olduğunu söyledi. Okumanın bir erk, anlamanın ise bir yöntem olduğunu belirten Kaymakam Altıntaş; “ Türkiye’nin insan değeri, yalnız devletin değil sorumlu bireylerin ellerinde artacaktır” dedi.

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş, kuruluşunun 17. yılını kutlayan Mücadele’yi ziyaret ederek gazete çalışanlarını tebrik etti. Okuma ve öğrenme odaklı iki kitabı bulunan Kaymakam Altıntaş, Mücadele Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömürlü Aydın’a Mustafakemalpaşa, kitap ve eğitim üzerine samimi açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıl Nisan ayından beri Mustafakemalpaşa’da görev yapan Kaymakam Ahmet Altıntaş, fırsat buldukça özellikle kırsal mahalleleri ziyaret ettiğini, tarım ve hayvancılık potansiyeli yüksek bölgelerin kent için avantajlar sunduğunu söyledi.

Daha önce görev yaptığı Elbistan, Yalvaç ve Soma gibi yerlerde kitap ve eğitim odaklı çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Altıntaş, pandemi sürecinin minimuma düşmesinin ardından Mustafakemalpaşa’da da bu tür etkinlikleri çocuklar ve gençlerle buluşturmak istediklerini ifade etti.

Okumanın Gücü ve Kişiye Özel Öğrenme adlı kitapları bulunan Kaymakam Ahmet Altıntaş, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi yıllarında Sezai Karakoç ve İsmet Özel gibi Türkiye’nin önemli şair ve düşünce insanlarıyla tanışmasının kendisi için avantaj olduğunu dile getirdi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

‘KİTAP BAŞARIYA KAPI AÇAR’

Türkiye’nin büyük bir gençlik enerjisine sahip olduğunu kaydeden Altıntaş, bu enerjinin ise okuma ile bir anlam kazanacağına dikkat çekti.

“ Her zaman güncel ve yeni kalmak istiyorsak kitap okumalıyız” diyen Altıntaş şöyle konuştu;

“İlk insan ve ilk peygamber Hz. Âdem’in kitapla gönderildiğini yine son peygamber Hz. Muhammed’e gelen ilk emrin ‘Oku’ olduğunu düşünürsek insanoğlunun kitapla ve okumayla olan bağlantısını keşfetmiş oluruz. Her alanda başarılı olanların ortak özelliği kitap okumaktır. Ama en önemlisi anlayarak okumak, bilgiyi bir süzgeçten geçirmektir. Çocuklarımızın kalıcı ve üst düzey başarılar kazanmasını istiyorsak önce kendimiz bir model olmalıyız. Bu konuda her birey sorumluluk sahibi olmalıdır.”

YENİ KİTAP HAZIRLIĞI

Ortaokul ve liseler için kişiye özel öğrenme stratejilerine dikkat çeken Altıntaş; “Eğitimin üç önemli faktörü öğrenci, aile ve eğitimci ile birlikte uyumlu bir çalışmalıdır. Etkili, verimli ve beyin uyumlu bir ders öğrenme programı olumlu sonuçlar doğurur” dedi.

Son dönemde yeni bir kitap hazırlığı içinde olduğunu kaydeden Altıntaş, yeni eserinde Muhammed Ali, Aliya İzzetbegoviç ve Malcolm X gibi yaşamın farklı alanlarında karşılaştıkları büyük zorluklara rağmen düşünce ve eylemleriyle ayakta kalmayı başarmış örnek insanların duruşunu, okurlarla buluşturmak istediğini ifade etti.

Ziyaretinde, yakından takip ettiği Mücadele Gazetesi’nin 17. kuruluş yıldönümünü de kutlayarak yerel basının önemine dikkat çektiği konuşmasında gazete emekçilerine başarılar dileyen Kaymakam Ahmet Altıntaş, Mustafakemalpaşa’daki pandemi sürecinin bitmesiyle birlikte, kitap ve yazar odaklı etkinlikleri öğrencilerle buluşturmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Mücadele Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ömürlü Aydın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kaymakam Ahmet Altıntaş’a samimi sohbeti için teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.