Mustafakemalpaşa İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. Kademe Okul Öncesi Öğretmeni Sinem Şenışık, kuruculuğunu üstelendiği ‘Umut Koruyucuları (The Hope Keepers)’ adlı eTwinning projesiyle, Türkiye genelinde yapılan ‘En iyi 200 eTwinning Projesi’ arasında yer aldı.
Belli bir dönem eğitim-öğretim sürecinden uzak kalan çocukların yaşıtları ile birlikte kaliteli zaman geçirmelerini sağlayan ve çeşitli aktivitelerin planlanarak uygulandığı proje, Antalya’da düzenlenen ‘14. eTwinning Türkiye Ulusal Konferansı’nda Bursa ve Mustafakemalpaşa’yı başarıyla temsil etti.
‘SEVEREK ÇALIŞTIK’
Deprem felaketini yaşayan tüm çocuklara ithaf edilen projenin bir ürünü olarak geçtiğimiz Mayıs ayında ortaya çıkan ‘hikâye çantaları’yla adını duyuran ‘Umut Koruyucuları’ projesinin mimarı Sinem Şenışık, Kaymakam Ahmet Altıntaş ve Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık’ı ziyaret ederek başarısını paylaştı. Altıntaş ve Çalık’ın takdirini kazanan Şenışık; “Hırs ile değil; mesleki doyuma ulaşma arzusu ile severek çalıştığımızda zamanla tüm güzellikler bizleri bulacağına inanıyorum” dedi.
Mustafakemalpaşa İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu 1. Kademe Okul Öncesi Öğretmeni Sinem Şenışık, kuruculuğunu yaptığı ‘Umut Koruyucuları (The Hope Keepers)’ adlı eTwinning projesiyle, her yıl düzenlenen ve ‘uluslararası projelerle en yüksek puanı alan proje kurucuları’nın davet edildiği ‘eTwinning Ulusal Konferansı’na katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Canlı’nın katılım sağladığı ‘eTwinning 14. Ulusal Konferansı’ 14-16 Aralık 2023 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi.
Geçtiğimiz yıl kuruculuğunu üstlendiği ‘Umut Koruyucuları (The Hope Keepers)’ adlı eTwinning projesi ile Türkiye’de ulusal kalite etiketi alan 11 bin eTwinning proje kurucusu arasından tam puan alan Okul Öncesi Öğretmeni Sinem Şenışık, söz konusu konferansta Bursa ve Mustafakemalpaşa’yı başarıyla temsil etti.
Proje kurucuları arasında yer alan Şenışık’ın da dâhil olduğu konferansta, öğretmenlerin yürüttüğü başarılı projeler için il bazında stantlar açılarak, katılımcılara örnek teşkil edecek şekilde sergilendi.
Etkinlikte, katılımcı öğretmenlere ilham verecek çağrılı konuşmacılar, atölye çalışmaları, örnek stant uygulamaları ve daha birçok uygulamalı eğitim etkinlikleri yürütüldü. Konferansta sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez’in Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un hayatından kesitleri ve Çanakkale destanını anlatan ‘Korkma’ isimli tek kişilik oyunu sahnelenerek bir ilk gerçekleştirildi. Tek kişilik oyun, izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.
‘YENİ İLHAMLARI ÖĞRENCİLERİMİZLE PAYLAŞACAĞIZ’
Umut Koruyucuları’ projesinin mimarı Sinem Şenışık, Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş ve Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık’ı ziyaret ederek başarısını paylaştı.
‘Umut Koruyucuları (The Hope Keepers)’ projesi hakkında bilgiler veren Sinem Şenışık, 10’u Türk, 4’ü de Avrupalı olan proje ortaklarıyla etkin çalışmalar sürdürdüklerini söyledi. Şenışık; “eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi Koordinatörü Dr. Mehmet Fatih Döger ve tüm ekip üyeleri, öğretmenlerin konaklama alanına adım attıklarından itibaren kendilerini en özel ve en değerli hissetmelerini sağlamak için hayal edemeyeceğimiz tüm incelikleri düşünmüşlerdi. Konferans kartımı elime aldığım andan itibaren bir eğitimci olarak tüm özelliklerim ve bakış açım ile YEĞİTEK’e ait olduğumu hissettim ve ‘evimdeyim’ dedim. Konferans kartımızın arka yüzünde yer alan konferans programı, odamızda adımıza yazılmış olan mektup, seçkin eğitim atölyeleri, siyah yapraklı ajandamız daha birçok ince ayrıntı yalnızca öğretmenin takdir edildiğini, değerli olduğunu hissetmesi, bu mükemmel ortamdan yeni ilhamlar alıp daha iyisini öğrencileri için planlayabilmesi içindi” dedi.
‘HAYAL ETTİK, ÖZGÜN İÇERİKLER ÜRETTİK’
Sinem Şenışık; “Kuruculuğunu yapmış olduğum projemizde 10 Türk, 4 Avrupalı proje ortağımız ile çalışmalarımızı sürdürdük. Ekibimiz uyum içerisinde çalıştı, enerjimiz yüksekti, birlikte hayal ettik, özgün içerikler ürettik. Ortak ürünlerimizden biri olan kitap çantalarımızı tüm sürecin en büyük destekçileri olan Kaymakamımız Ahmet Altıntaş’ın ve Milli Eğitim Müdürümüz Veysel Çalık’ın rehberliğinde Kahramanmaraş deprem bölgesinde belirlenen sınıflara gönderdik. Proje sürecinde bizlere çalışmamız için en uygun ortamı hazırlayan İbn-i Sina Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürümüz Ahmet Dirsek ve okul müdür yardımcılarımıza, eTwinning Bursa Koordinatörümüz Feride Başak Başar’a, ekip üyeleri Mentörüm Ganime Özkaya’ ya, Uğurcan Ölmez’e, proje ortaklarım Arzu Coşkun, Adnan Doğan, Gizem Hava, Derya Durmuş, Filiz Kuyucugil, Ayşe Döner, Fatma Yıldız, Günel Rahimova, Cecilia M., Oana Anghel, Elif İnci ve Firdevs Akın’a teşekkürü bir borç bilirim. Bu başarı benim değil, bizimdir. Her meslektaşımın bu özel duyguyu tatmasını arzu ederim. eTwinning, öğretmen ve öğrencilerin hayal edebildiğini uyulabileceği, durmadan gelişebileceği en önemlisi mesleki doyuma ulaşabileceğimiz ideal bir eğitim platformudur. Hırs ile değil; mesleki doyuma ulaşma arzusu ile severek çalıştığımızda zamanla tüm güzellikler bizleri bulur buna inanın” ifadelerini kullandı.
ALTINTAŞ VE ÇALIK’TAN KUTLAMA
Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş ise Sinem Şenışık’ı tebrik ederek; “Öğretmenimizin bu büyük başarıyı bir kitap projesiyle yakalamış olması çok anlamlı, başarılarının devamını dilerim” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Sayın Veysel Çalık da; “Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ulusal konferansta temsil edilmesi bizler için gurur verici oldu. Öğretmenimizin paylaştığı deneyimin meslektaşlarınız açısından da ilham verici olacağından hiç şüphem yok. Öğretmenimize teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim” diye konuştu.