uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3679
EURO
35,1021
ALTIN
2.325,03
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

CEP TELEFONU VE İNTERNET SATIŞI ŞİKAYETLERİ ARTIYOR

CEP TELEFONU VE İNTERNET SATIŞI ŞİKAYETLERİ ARTIYOR
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



24.02.2021 14:45 | Son Güncellenme: 20.09.2021 14:47
A+
A-

TÜK-DER Başkanı Ferhan Erkan, mal ve hizmet alımlarının mutlaka belgelendirilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Mustafakemalpaşa Tüketiciler Derneği (TÜK-DER) Başkanı Ferhan Erkan, AVM tipi alış-veriş merkezlerinde mal alımının ardından tüketici tarafından mutlaka fatura talep edilmesi gerektiğini söyledi.

Yeterince belgelendirilmemiş şikayetlerin tüketiciye olumsuz olarak geri döndüğünü kaydeden Erkan; “ Bilinçli tüketici, sağlıklı ekonominin temelidir. Alışverişin ardından mutlaka satış sözleşmesi ve fatura almalıyız” uyarısında bulundu.

Mustafakemalpaşa’da 2019’da 232 olan başvurunun geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle 177’ye kadar gerilediğini bildiren Erkan, en çok şikayet başvurusunun ise cep telefonu arızları ve internetten yapılan satışlar olduğunu ifade etti.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu çerçevesinde 20 yıldan beri Mustafakemalpaşa’da gönüllülük esaslı çalışmalarını sürdüren Tüketiciler Derneği, 2020 yılında 177 şikayet başvurusunu değerlendirdi.

‘YÜZDE 90 TÜKETİCİ LEHİNE’

TÜK-DER Başkanı Ferhan Erkan, şikayetleri yüzde 90’ın üzerinde tüketicinin lehine sonuçlandırdıklarını belirterek, uyarılarda bulundu.

Erkan; “ Tüketicilerimiz bize gelirken mutlaka yeterli belgeye sahip olmalıdır. Bizler, belgeleri inceliyoruz, eksik varsa tamamlanmasını istiyoruz. Satışın ardından alınan bir fatura, sözleşme veya bir fotoğraf yoksa tüketici için sorun başlar. Onun için mutlaka alımlarımızı faturalandırmalıyız. 2020’de bize yapılan başvuruları yüzde 90’ın üzerinde tüketici lehine sonuçlandırdık. Bizim dışımızda Kaymakamlık’a da müracaatlar yapılıyor. 2015 yılında Mustafakemalpaşa’da şikayette bulunan kişi sayısı 15 bin kişiyi kadar ulaşmıştı. O yıllarda başvurulara yetişemez olmuştuk. 2019 yılında Mustafakemalpaşa Tüketici Hakem Heyeti feshedildi. Buradaki işlemler için Nilüfer Kaymakamlığı Tüketici Hakem Heyeti yetkili kılındı. Vatandaşın bize ulaşan şikayetlerini Tüketiciler Derneği olarak değerlendirilmesi amacıyla Nilüfer’e iletiyoruz ve takibini yapıyoruz” dedi.

‘TÜKETİCİLER DİKKATLİ OLMALI’

Derneğe ulaşan şikayetlerin genelde cep telefonu ve internet satışları olduğunu belirten Ferhan Erkan; “ Bazı iletişim şirketlerinden arıyorlar bahanesiyle vatandaşlarımız farklı yerlere yönlendirilerek abone yapılıyor. Daha sonra cayma hakkını kullanmak isteyen tüketiciye fatura çıkarılıyor. Bu gibi işlemlerde dikkatli olunmalı” uyarısında bulundu.

Mustafakemalpaşa Tüketici Hakem Heyeti’nin iki yıl önce feshedilmesinin şikayetteki karar süresini uzattığına dikkat çeken Erkan; “ Daha önce 3 ayda tamamlanan bir şikayetin süresi artık 6 aya kadar uzadı. Nilüfer Tüketici Heyeti, Mustafakemalpaşa ile birlikte Karacabey, Mudanya ve Nilüfer ile birlikte dört kente bakıyor. Yoğunluğu düşündüğümüzde bu da karar sürecini uzatıyor” diye konuştu.

‘BİZ KÖPRÜYÜZ’

2021 yılının ilk iki ayında 26 başvurunun kendilerine ulaştığını sözlerine ekleyen Ferhan Erkan; “ Dernek olarak bizler, esnafımız ile tüketicimiz arasında bir köprüyüz. Gönüllülük esaslı, ücret almadan çalışıyoruz. Başvuru esnasında tüketicimizden 20-30 TL arasında makbuz karşılığında bir bağış alıyoruz. Bu bağış da giderlere kullanılıyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.