uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE KARŞI EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

ÇOCUK İŞÇİLİĞİNE KARŞI EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



18.08.2021 10:04 | Son Güncellenme: 18.08.2021 10:23
A+
A-

Geçtiğimiz Mayıs ayında başlayan çalışmalarla, mevsimlik tarımsal üretimde çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılması ve mevsimlik gezici tarım işçisi (MGTİ) ailelerin ve MGTİ aile bireylerinin çocuklarına destek olmak amaçlanıyor.

Genç Hayat Vakfı’nın ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirdiği Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi kapsamında Mustafakemalpaşa’da yürütülen eğitim destek atölyelerinde incelemelerde bulunuldu.

Proje kapsamında, Mustafakemalpaşa’ya bağlı 10 mahallede bulunan 15 çadır yerleşim alanından servis desteği ile okullara gelen öğrencilere yönelik olarak Sıfır Atık, Oryantiring, Yaratıcı Okuma, El İşi Atölyeleri (rüzgârgülü-kitap ayracı) ve Zekâ Oyunları Atölyelerini de (sudoku, satranç, mangala) içeren 12 atölye çalışması yapıldığı bildirildi.

238 ÇOCUĞA ULAŞILACAK

Genç Hayat Vakfı Bursa Eğitim Saha Koordinatörü Eyüp Karadeniz, projenin Tepecik Şehit Ali Üzel ve Koşuboğazı okullarında da yürütüldüğünü, bu okullarda proje başlangıcından itibaren 3 haftalık çalışmalara mevsimlik tarım işçiliğinde çalışan ve çalışma riski bulunan 157 çocuğun aktif olarak katıldığını belirtti.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu’nda yürütülen eğitim destek atölyelerini inceleyen Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş, 3 Eylül’e kadar toplamda 238 çocuğa ulaşacak çalışmaların önemine dikkat çekti.

Genç Hayat Vakfı’nın ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirdiği ‘Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi Projesi’ kapsamında Mehmet Akif  Ersoy İlk ve Ortaokulu’nda yürütülen eğitim destek atölyeleri ziyaret edildi.

İnceleme ziyaretine; Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Sosyal Hizmetler Müdürü Berna Olca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Nihat Çakmak, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Temsilcisi Simla Serim, Proje danışmanları İstanbul Bilgi Üniversitesi Çocuk Çalışmaları Birimi’nden Gözde Durmuş ve Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci ile Genç Hayat Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Ozan Çetin’in bulunduğu bir heyet katıldı.

ÇOCUKLAR 12 ATÖLYEDE EĞİTİM GÖRÜYOR

Atölyelerin yapıldığı sınıflara yapılan ziyaretler esnasında Genç Hayat Vakfı Bursa Eğitim Saha Koordinatörü Eyüp Karadeniz tarafından proje ve atölye çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.  Mustafakemalpaşa’ya bağlı 10 mahallede bulunan 15 çadır yerleşim alanından servis desteği ile okullara gelen öğrencilere yönelik olarak Sıfır Atık, Oryantiring, Yaratıcı Okuma, El İşi Atölyeleri (rüzgârgülü-kitap ayracı) ve Zekâ Oyunları Atölyelerini de (sudoku, satranç, mangala) de içeren 12 atölye çalışması yapıldığını belirten Eyüp Karadeniz; projenin Tepecik Şehit Ali Üzel ve Koşuboğazı okullarında da yürütüldüğünü, bu okullarda proje başlangıcından itibaren 3 haftalık çalışmalara mevsimlik tarım işçiliğinde çalışan ve çalışma riski bulunan 157 çocuğun aktif olarak katıldığını belirtti. Çalışmalara yeni grup öğrenciler ile devam edileceğini belirten Eyüp Karadeniz, 3 Eylül tarihine dek sürecek çalışmalarda toplamda 238 çocuk ile buluşulacağını sözlerine ekledi.

‘PROJE ÇOK DEĞERLİ’

Sınıflara yapılan ziyaret esnasında çocuklar ile görüşen Kaymakam Ahmet Altıntaş ise çadır yerleşim alanlarında yaşayan çocukların okullarla buluşmasının çok değerli olduğunu belirtti.

MAYISTA BAŞLADI

Uygulama ortağı Genç Hayat Vakfı’nın ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliği ile hayata geçirdiği Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi projesi Mustafakemalpaşa’da Mayıs ayı itibariyle başladı.

Proje kapsamında mevsimlik tarımsal üretimde çocuk işçiliğini ortadan kaldırmak için mevsimlik gezici tarım işçisi (MGTİ) ailelerinin ve MGTİ aile bireylerinin çocuklarına destek olmak amaçlanıyor.

Mayıs ayında başlayan proje, Eylül ayına kadar göç alan illerden olan Eskişehir, Bursa, Manisa ve İzmir’de devam ederek; Ekim ayında da göç veren illerden Adıyaman, Mardin, Şanlıurfa ve Diyarbakır’da uygulanarak Mayıs 2022’de tamamlanacak.

SÜRDÜRÜLEBİLİR SİSTEM HEDEFİ

Proje kapsamında, çocuk işçiliği izleme sisteminin kurulmasının desteklenmesi, çocukların eğitim hizmetlerine yönlendirilmesi, ailelerin çocuk işçiliği konusunda bilinçlendirilmesi, MGTİ ailelerinin yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için faaliyetler yürütülecek.

Projenin en önemli uzun vadeli hedefleri arasında ise ilgili Bakanlıklar ve kamu kurumları tarafından yürütülen ve desteklenen Mevsimlik Tarım İşçisi Bilgi Sistemi’nin (e-METİP) geliştirilmesi ve Çocuk İşçiliği İzleme ve Takip Sistemi’nin kurulması bulunuyor.

Kalıcı ve sürdürülebilir bir sistem bırakılmasının hedeflendiği proje, e-METİP sisteminin sahada etkin bir şekilde işletilmesi, MGTİ ailelerinin kamu hizmetlerine erişimlerinin, çocukların okula devam ve performanslarının takip edilmesi ve ailelerin çalışma ve yaşam koşullarının ihtiyaçlarına uygun olarak belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.