uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

DEFNE ÜRETİMİNE YAKIN MARKAJ

DEFNE ÜRETİMİNE YAKIN MARKAJ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



17.12.2021 09:00 | Son Güncellenme: 17.12.2021 13:36
A+
A-

17 yılda 14 kat artan defne üretim miktarı, orman köylüsüne 2020 yılında 150 milyon TL’lik gelir sağladı.

Mustafakemalpaşa’da üretim sahası her yıl artan, ekonomiye katkının yanı sıra kırsalda önemli bir istihdam kaynağı da sağlayan defne üretiminde, bölgeler arası işbirliği çalışmaları masaya yatırıldı.

Mustafakemalpaşa’da 2013-2020 yılları arasında Orman İşletme Müdürlüğü görevinde bulunan Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Er başkanlığındaki işletme müdürü ve işletme şeflerinden oluşan 19 kişilik Kastamonu Teknik Heyeti, Bursa’yı ziyaret etti.

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Mustafakemalpaşa, Karacabey, İznik, Gemlik ve Yalova’da yürütülen defne rehabilitasyon, bakım ve altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen heyet, çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Kastamonu Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Er ve beraberindeki teknik gezi heyeti, Bursa Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür’ü makamında ziyaret etti.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Ülküdür, Bursa bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, ormancılık faaliyetlerinde bölgeler arası işbirliği başta olmak üzere bilgi ve tecrübe paylaşımının, ormancılık uygulamalarında başarılı çalışmalar yapılmasına katkı sağladığını, bununda mesleğin gelişmesini gerekli kıldığını söyledi.

DEFNE ÜRETİM BÖLGELERİNE İNCELEME

Teknik gezi heyeti daha sonra Bursa Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ali Yapmış ve ODÜH Şube Müdürü Adem Parlak ile birlikte Mustafakemalpaşa ve Karacabey defne sahalarında gerçekleştirilen rehabilitasyon, bakım ve alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Mustafakemalpaşa İşletme Müdürü Fatih Öztürk ve Karacabey İşletme Müdürü Serdar Yazıcı’dan bilgi alan Kastamonu heyeti, defne rehabilitasyonunda bilgi ve tecrübe paylaşımı ve sahaların incelenmesinin ardından Karacabey Kurşunlu Kooperatifi Defne Kurutma Tesisini de ziyaret etti.

HEM ÜLKEYE HEM KIRSALA KAZANDIRDI

Defne üretiminde dünya lideri olan Türkiye’de, başta Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri olmak üzere 2020 yılında 44 bin 350 ton defne üretimi yapıldı. 17 yılda 14 kat artan defne üretim miktarı kırsalın gelirine de yansıdı. 2020 yılında orman köylüsüne 150 milyon TL’lik gelir sağlandı.

2016-2020 yılları arasında Defne Eylem Planı kapsamında 16 bin hektar defne alanı rehabilite edildi.

Bu kapsamda yapılan çalışmlar neticesinde gıda sektöründen ilaç ve kozmetik sektörüne kadar çok alanda kullanılan defne yaprağı tescillenerek coğrafi işaret almaya hak kazandı. Orman Genel Müdürlüğü’nün himayesinde yürütülen projede, Türkiye Patent Kurumu tarafından defne yaprağına, ‘Türk Defnesi’ tescili alındı.

Orman Genel Müdürlüğü’nün verilene göre, 2020 yılında ülke ekonomisine 1 milyar 850 milyon TL’lik katkı sağlandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.