uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3620
EURO
34,9560
ALTIN
2.324,87
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

DEVLET HASTANESİNE TAM NOT

DEVLET HASTANESİNE TAM NOT
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



26.04.2021 12:33 | Son Güncellenme: 17.11.2021 12:35
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da ilk kovid vakasının görüldüğü günden bu yana üstün bir sorumlulukla hizmetlerini sürdüren Devlet Hastanesi, Bursa’nın yüz akı oldu.

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi, Kovid-19 pandemisi sürecinde en ön safta mücadele eden sağlık çalışanları ile önemli çalışmalar gerçekleştiriyor, hastaların tedavisini büyük bir özveriyle sürdürüyor.

Bursa’nın önemli hastanelerinin başında gelen Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi, doktorundan hemşerisine, idari kadrosundan hasta bakıcısı ve lojistik destek sağlayan memuruna kadar her personeli ile pandemi sürecinde büyük bir ekip çalışması ortaya koyuyor.

Mustafakemalpaşa’da ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü 13 Mart 2020 tarihinden bugüne 18 bin 642 kişiye korona virüs tanısı konuldu.

Devlet Hastanesi acil servisinde teşhisleriyle birlikte vatandaşlara tedaviler uygulandı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Bu süre içinde yatarak tedavi gören hasta sayısı 2 bin 440 kişi olarak belirlenirken bu sayıdan 430’u yoğun bakımda, 2 bin 10’u ise serviste tedavi edildi.

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde Kovid-19’un görüldüğü ilk günden bugüne önemli değişimlerde yaşandı.

Bu süreçte Bursa’ya sevkleri en aza indirmek için yoğun bakım yatak kapasitesi % 40 arttırıldı.

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi pandemi sürecinde Bursa’nın en kapasiteli hastanelerinden biri oldu.

Kovid-19 ile mücadelenin pik dönemlerinde 25 yoğun bakım, 114 servis yatağına kadar kapasite arttırıldı.

Bursa merkezde yaşanılan yoğunluklardan dolayı, Bursa’dan Mustafakemalpaşa’ya onlarca yoğun bakım ve servis hastası kabul edildi, Bursa merkeze yük olmak bir yana destek verildi.

3.5 MİLYON TL HARCANDI

Bu süreç içinde 18 adet Aselsan’ın ürettiği yerli Biyovent solunum cihazı ve 20 adet hasta başı monitörle ciddi bir cihaz desteği sağlandı. Bu konuda diğer hastanelere göre olumlu yönde fark yaratıldı. Acil servis ikiye ayrıldı; normal hastalar ile kovid için iki ayrı acil servis açıldı.

Aşılama için 15 birimlik komple zemin katı ayrıldı. 20 bin aşıya ulaşıldı. Yoğun bakımlarda merkezi monitör sistemini de ilk defa Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde kuruldu ve üst seviye hizmete geçmiş olundu. Sadece bu yatırımlar için 3.5 milyon TL harcandı.

Bu süreçte 20’ye yakın hekim 50’nin üzerinde yardımcı personel ataması alındı.

Hastane kadrosu ilk kez 600’ün üzerine ulaştı. Bu konunun hızlıca gerçekleştirilmesi için AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve AK Parti Mustafakemalpaşa Başkanı Murat Hallaçoğlu önemli destekler sağladı.

ÜSTÜN BİR SORUMLULUKLA HİZMET

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinde Kovid-19 alanında çalışan tüm sağlık personeli şu anda üstün bir sorumluluk ve hizmet anlayışı içerisinde görevlerini yürütüyor.

Alanda görev yapan tüm sağlık çalışanları, içinde bulunduğu zor şartlara aldırmadan daha önce hiç olmadığı şekilde, farklı disiplinlere ait uzmanlık alanlarındaki sağlık çalışanları ile bir araya gelerek bir ekip ruhu içeresinde hizmetlerini sürdürüyor.

Ortak amaç doğrultusunda ve zor şartlarda ortaya çıkan bu birliktelik, hem sağlık çalışanlarına bir ekip olma fırsatını sağladı hem de yardımlaşma ve paylaşımı arttırdı.

Bunun yanı sıra, salgın dışında başka sağlık sorunları yaşayan vatandaşların her türlü ihtiyacını karşılayacak şekilde acil ve cerrahi hizmetler de devam etti.

56 KİŞİ TEDAVİ GÖRÜYOR

Hastane ortamında çalışan ve Kovid-19 riskiyle karşılaşma olasılığı yüksek olan personellerin ailelerine hastalığı bulaştırma riskine karşı; hastane yönetimi, hastane içinde ayrı bir bölüm oluşturarak konaklama sağladı. Ailelerinden uzakta risk altından çalışan personelin özverisi takdir kazandı.

Mustafakemalpaşa’da korona virüs nedeniyle Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde 25 Nisan itibariyle 56 kişi tedavi altında bulunuyor.

56 kişinin 40’ı normal Kovid-19 servislerinde, 16 kişi ise yoğun bakımda tedavi görüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.