uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3252
EURO
35,0770
ALTIN
2.299,48
BIST
8.986,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

DOKTORA SORUŞTURMA

DOKTORA SORUŞTURMA
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



26.07.2021 11:20 | Son Güncellenme: 26.07.2021 11:21
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da tartıştığı ayağı alçılı hastaya ‘köpek’ benzetmesi yaptığı iddia edilen Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. S.E.Ç. hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Mustafakemalpaşa’da bir kadın doktorun, hastaları tedavi etmemekle tehdit edip, tartıştığı ayağı alçılı hastaya ‘köpek’ benzetmesi yaptığı iddialarının ardından Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

Vatandaşların tepki göstermesi üzerine; “Yürü git. Bakmıyorum. Canımı mı alacaksınız gidin kime isterseniz şikâyet edin, hatırım kalır etmezseniz” diyerek hastaları azarladığı öne sürülen hekime sosyal medyada tepki yağarken, doktorla ilgili Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı.

VATANDAŞ SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİ

Olay, Kurban Bayramı arifesinde Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde yaşandı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

İddiaya göre, nöbetçi hekim acil ameliyata girince Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. S.E.Ç. hastalara bakmaya başladı. Yeşil alan hastalarının fazla beklemesinden kaynaklanan tartışmada Uzm. Dr. S.E.Ç.’nin ayağı sarılı genç bir hasta ile tartıştığı sırada sarf ettiği hakarete varan sözler ise kameraya yansıdı. Tedavi olmaya gelen ayağı alçılı gençle tartışan Uzm. Dr. S.E.Ç, gence, “Yürü git boşaltın burayı. Bakmıyorum canımı mı alacaksınız? Git kime istersen şikâyet et. Hatırım kalır etmezsen” dedi.

Genç, “Hareketlere bak” diyerek cevap verirken, bunun üzerine Dr. S.E.Ç. bir görevliye seslenip, “Hasan bey polisi çağırsana, gelip köpeklere mama versin” diyerek hastalara hakaret etti. O sırada tedavi olmayı bekleyen diğer hastalar da, “Hocam ayıp oluyor ama bu nasıl bir konuşma şekli” diyerek tepkilerini dile getirdi.
Bir vatandaş tarafından çekilerek sosyal medyada paylaşılan o anlara ait görüntüler kısa sürede binlerce kişinin tepkisine yol açtı. Binlerce kişi videoyu paylaşıp Sağlık Bakanlığını etiketledi. Bunun üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı, doktor hakkında idari soruşturma başlattı.

‘ÜSLUP ZİYADESİYLE ÜZMÜŞTÜR’

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde yaşanan ve sosyal medyaya yansıyan olayın yaşandığı gün nöbetçi hekimin acil ameliyata girmesi nedeniyle yeşil alan hastalarının bir süre beklediği ve bu nedenle bir hasta ile bir başka hekim arasında tartışma yaşandığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi; “Bu tartışmada hekimimizin üslubu ve mesleği ile bağdaşmayan ifadeleri bizi ziyadesiyle üzmüştür. Sağlık personelimizin uzunca bir süredir zor koşullarda ve yoğun mesai ile çalıştıkları ve insani ölçülerde yıpranmış olmaları anlaşılabilir olsa da mesleki ciddiyetten ayrılmamak esastır. Bu kapsamda idari soruşturma başlatılmıştır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.