uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

EFSANE BAŞKANA 4 YIL DAHA GÜVEN OYU

EFSANE BAŞKANA 4 YIL DAHA GÜVEN OYU


16.08.2021 10:04
A+
A-

S.S. Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 68. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı.

Okçugöl Satış Mağazası Tesisleri’nde düzenlenen kongreye yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Genel Kurul’da yeniden güven tazeleyerek kooperatif başkanlığına seçilen Hasan Karahasanoğlu; “Devletten ve herhangi bir kuruluştan tek kuruş destek almadan birçok bölgede tesisler yaptık. Bugüne kadar birlik ve beraberlikle herkese yokluktan nerelere gelinebileceğini gösterdik. Mustafakemalpaşa’da da 3.700 metrekare arsa üzerinde bulunan eski süt tesisini satın aldık, yıktık ve bir yıl içinde 2.150 metrekare depo inşa ettik” dedi.

Katılımın yoğun olduğu Genel Kurul’a Balıkesir Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, Panko Birlik Genel Müdürü Ayhan Işık, Genel Müdür Yardımcısı Eşref Dikmen, bölge ziraat odası başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda ortak yer aldı.

Tek aday olan Başkan Hasan Karahasanoğlu güven tazelerken, Genel Kurulda yapılan seçim sonunda Hüseyin Danç, Celal Bangür, Ramazan Ülker ve Ali Uçun 4 yıl görev yapacak yeni yönetim kurulunda yer aldı. Panko Birlik Temsilcisi Levent Kayaalp’ın başkanlığını üstlendiği Divan Heyeti’nde ise Mustafa Atıl (Divan Başkan Yardımcısı), Arif Özbek (Katip), Mehmet Ali Çıkrıkçı (Katip), Ferruh Artan (Oy toplayıcı), Kudret Özden (Oy toplayıcı) yer aldı.

‘ÇİFTÇİNİN SESİNE KULAK VERİLMELİ’

Genel Kurul’da dikkat çeken bir konuşma yapan deneyimli Kooperatif Başkanı Hasan Karahasanoğlu, çiftçinin sesine kulak verilmesini istedi.

Kooperatif olarak çiftçiye hizmet anlamında ellerinden gelen özveriyi gösterdiklerini vurgulayan Karahasanoğlu; “2020 Faaliyet Yılı’nda kısıtlı imkânlarımıza rağmen ortaklarımıza toplamı

254 milyon TL tutarında 57 bin ton kimyevi gübre, 20 bin ton yem ve küspe, 2 bin 300 ton mazot, 350 bin metre sulama borusu, 100 milyon metre damla sulama hortumu ve sizlerin istediği her türlü tarımsal girdilerinizi temin ederek düşük faiz ve uygun ödeme koşulları ile peşinatsız dağıttık.

Göreve geldiğimizden beri her sene kooperatifimize büyük değerler kattık. Bugüne kadar Ayvalık Altınova’da, Bigadiç’te, Balıkesir’de, Okçugöl’de, Çanakkale Biga’da, İzmir Bergama’da, Bursa Gürsu’da, Gönen’de, Kepsut’ta olmak üzere 8 adet mağaza açtık. Okçugöl’de akaryakıt istasyonu yaptık ve 6 bölgede mazot dağıtıyoruz. Şeker Fabrikası’ndan Susurluk’ta 3 dönüm arsa ve binası olan satış mağazası yerini satın aldık. Manyas’ta mağaza ve depo inşaatını yaptık. Susurluk Şeker Fabrikası’ndan 36 dönüm arsayı satın aldık ve burada idari bina, 6.000 metrekare depo, akaryakıt istasyonu ve kantar inşaatı yaptık. Balıkesir merkezde Ticaret Borsası karşısında Borsa Mağazası’nı açtık toplam 9 tane depo alarak 7.500 metrekare yeri sizlerin hizmetine sunduk. Karacabey’de mağaza ve depo binası inşa ettik, 2.200 metrekare olan Zirai Donatım Kurumu’nun depolarını satın aldık ayrıca 3.350 metrekare depo, 300 metrekare idari bina ve 1.100 metrekare sundurma ve mısır kurutma tesisi bulunan 8,5 dönüm yeri satın alarak siz değerli ortaklarımızın hizmetine sunduk” dedi.

MUSTAFAKEMALPAŞA’YA DEPO

Nilüfer’de mağazanın olduğu 150 metrekare işyerini satın aldıklarını, Bigadiç’te ise 3 dönüm arsa satın alarak mağaza ve depo inşa ettiklerini kaydeden Karahasanoğlu; “Mustafakemalpaşa’da 3.700 metrekare arsa üzerinde bulunan eski süt tesisini satın aldık, yıktık ve bir yıl içinde 2.150 metrekare depo inşa ettik. 2020 yılında Manyas’ta 45 dönüm yeri satın aldık, arsası üstünde bulunan eski salça fabrikasından kalma harabe binaları yıkarak yerine 2.500 metrekare yeni depo binası yaptık, hizmetinize sunduk. Devletten ve herhangi bir kuruluştan tek kuruş almadan burada gördüğünüz ve diğer bölgelerde de görebileceğiniz birçok tesis yaptık. Bugüne kadar birlik ve beraberlikle herkese yokluktan nerelere gelinebileceğini gösterdik. Bu saymakla bitiremediğim tüm yerleri ortaklarımız için yaptık, hizmetlerimizi arttırarak devam ediyoruz, devam edeceğiz. Bu zorlu ekonomik koşullarda, kısıtlamalarda sürekli hizmet verdik. Kooperatifimizden tohumu, gübreyi, ilacı, mazotu ve birçok şeyi sizlere sağlarken başkaları gibi banka kartlarınızdan komisyon almadık, bu zor şartlarda 3 ay sıfır faizle malzeme verdik. Bu zor günlerde bunu hiç kimse ya da hiçbir kuruluş çiftçimize yapmadı ama biz yaptık, her zaman çiftçi ortaklarımıza en iyi hizmeti vermeye gayret ettik” diye konuştu.

‘TÜM GİRDİLERE ZAM GELİYOR, ÇİFTÇİNİN ÜRÜNÜNE HİÇ ZAM GELİYOR’

“Maalesef bizi aşan çözüm bulamayacağımız, sadece sesimizi duyurabileceğimiz konular var” diyen Hasan Karahasanoğlu sözlerini şöyle tamamladı; “Tüm tarımsal girdilere, gübreye, mazota, tohuma, hayvan yemine, işçiliğe, her şeye zam gelirken çiftçimizin ürününe hiç zam gelmiyor.

Tarımsal girdilere % 100’ü aşan zamlar geldi fakat çiftçinin ürettiği ürüne zam gelmedi. Çiftçi geçimini sağlayamıyor. Çiftçi her sene zorluklarla üretim yapıyor. Her geçen sene bir önceki seneyi aratır hale geldi. Bizim bizden başka dostumuz yok, bunu hepimiz görüyoruz. Biz çiftçilere nakit para desteği yapılmasını değil, çiftçilerin ürünlerinden para kazanmasını istiyoruz, mazotun ve gübrenin fiyatlarının düşürülmesini, çiftçiye ucuz mazot verilmesini istiyoruz, hükümetimizden, milletvekillerimizden bu konuda destek bekliyoruz. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum çiftçimizin sesine kulak verin.

Ülkemiz bir tarım ülkesi, toprağında bereket var. Vatandaşlarımıza başka ülkelerin ürünlerini yedirmesinler, saman, buğday, mısır, pirinç, hububat, et ithalatı yapmasınlar, biz bize yeteriz.

Sevgili çiftçi kardeşlerim sözlerimi uzatarak sizleri daha fazla yormak istemiyorum. Malumunuz Kovid-19 salgınıyla mücadele ediyoruz. Salgından kurtuluşun ışığı göründü, inşallah çiftçimizin de ekonomik durumunda ışık görürüz. Bugün buraya gelerek bize destek olduğunuz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Sözlerime son verirken bizlere her konuda yardımlarıyla destek olan haklarımızın korunmasını sağlayan Pankobirlik Genel Müdürlüğü’ne, Kooperatifimizin tüm personeline teşekkür eder, 2021 yılının sağlık içinde bol ve bereketli bir yıl olarak geçmesini temenni ederim.”

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.