uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3520
EURO
35,1292
ALTIN
2.301,73
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

EK GÖSTERGELİ ZAM TEKLİFİ

EK GÖSTERGELİ ZAM TEKLİFİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



13.08.2021 10:44
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2022-2023’te yapılacak zam oranı teklifi ile ilgili açıklama yaptı.

4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin maaşlarına 2022 ve 2023’te yapılacak zammın belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında ilk zam teklifi sunuldu. Hükümet, memur ve memur emeklisine 2022’nin ilk 6 ayında yüzde 5, ikinci 6 ayında yüzde 6, 2023’ün ilk ve ikinci 6 ayı için yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklif etti.

‘3600 EK GÖSTERGE ÇÖZÜLMELİ’

“Bu taleplere karşı verilen bir tekliftir” diyen Bakan Vedat Bilgin;Bunlar müzakere edilecektir, bu müzakerelersin sonucundan da uzlaşacağımız bir oranda hem enflasyonu kontrol altına alacak bir çizgi içerisinde hem de çalışanlarımızı enflasyona karşı koruyacak bir ücret politikasında karar aşamasına geliriz” ifadelerini kullandı.

3600 ek gösterge içinde konuşan Bakan Bilgin; “Devlet bu sorunu çözme konusunda gerekli çalışmaları yapacak, yapması gerekir” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Sendikalar ise zam teklifinin yetersiz olduğu konusunda ortak görüş bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, zam teklifi hakkında şöyle konuştu; “ Biz bu sözleşme çerçevesinde konfederasyonlarımızın verdiği Türkiye Kamu-Sen ve Memur-Sen’in tekliflerini değerlendirdiğimizde birkaç hususta düğümlendiğini görüyoruz. Bunlardan en önemlisi 3600 meselesidir. Biz 3600 meselesinin bu sözleşme süresi içinde çözülmesini benimsiyoruz. Bu teklifle ilgili Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar var. Devlet bu sorunu çözme konusunda gerekli çalışmaları yapacak, yapması gerekir. Diğer bir mesele sözleşmeli personel meselesidir. Haklarının yeniden düzenlenmesi, kamu personelinin haklarına sahip olmaları konusunda teklif vardı, bu teklife de benzer yaklaşımda olduğumuza dikkat çekerim” dedi.

‘RAKAMLAR BEKLENTİMİZİ KARŞILAMIYOR’

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın gelen zam teklifi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Hükümetten gelen teklif yeni bir teklifi zorunlu kılıyor. Rakamlar beklentimizi karşılamıyor” ifadelerini kullandı.

Teklif edilen rakamlarla  kamu emekçilerinin daha da yoksullaşacağını savunan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ise; “Bu zam teklifinin gözden geçirilmesini, yoksulluk sınırı üzerindeki ücret talebimizin dikkate alınmasını, 3600 ek göstergeyle ilgili Ekim ayında yasal bir düzenlemenin yapılmasını, sözleşmeli personelin kadroya alınmasını istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Kamu-Sen) Genel Başkanı Önder Kahveci de; “Bu teklifin mutlaka revize edilmesini ve beklentilerimizi karşılayacak bir artışla masaya gelinmesini istiyoruz. Teklif edilen rakam, bizim tarafımızdan kabul görmeyecektir. Yakın zamanda yeni teklif gelir ve memuru, memur emeklisini memnun edecek bir toplu sözleşmeyi imzalamış oluruz” ifadelerini kullandı.

MÜZAKERE SÜRECİNE GEÇİLECEK

Yetkili sendikalar 91 maddelik taleplerini Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na geçtiğimiz haftalarda sunmuştu.

İki konfederasyon, taban aylığa 600 TL seyyanen zam talep ediyor.

Taban aylığa artışın ardından kamu görevlilerine ve emeklilere 2022 yılının tamamı için Ocak ayından itibaren yüzde 21 zam ve ayrıca yüzde 3 refah payı, 2023 yılı için ise yüzde 17 zam talep ediliyor.

Görüşmelerde bu aşamadan sonra müzakere sürecine geçilecek. Uzlaşı olursa 22 Ağustos’ta zam oranı belli olacak. Anlaşma olmazsa kamu görevlileri hakem heyeti Ağustos sonunda zam oranına karar verecek.

SENDİKALARIN TALEPLERİ NELER?

Memur-Sen2022 yılı için yüzde 21, 2023 yılında yüzde 17 olmak üzere iki yıl için toplam yüzde 38 artırılmasını, kamu görevlilerine ayrıca toplam yüzde 6 refah payı talebinde bulunmuştu.

Kamu-Sen de taban aylığa seyyanen net 600 lira telafi artışının yanı sıra 2022 yılı için yüzde 21 zam ve yüzde 3 refah payı, 2023 yılı için yüzde 17 zam ve yüzde 3 refah payı talep etmişti.

KESK ise en düşük memur maaşının 6 bin 952 TL’ye çıkarılmasını, diğer memur maaşlarının en az yüzde 45,4 artırılmasını istemişti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.