uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3267
EURO
35,0819
ALTIN
2.298,64
BIST
8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

EREN’DEN ‘KURBAN BAĞIŞI’ ÇAĞRISI

EREN’DEN ‘KURBAN BAĞIŞI’ ÇAĞRISI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



07.07.2021 10:07 | Son Güncellenme: 27.08.2021 14:26
A+
A-

Türk Kızılay Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Mustafa Eren, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi vatandaşlara kurban bağışı çağrısında bulundu.

Türk Kızılay’ına bağışlanan kurbanların Türkiye’de ve 16 ülkede anlaşma yapılan tesislerde usullere uygun bir şekilde kesildiğini söyleyen Eren; “Türk Kızılay’a bağışladığımız kurbanların etleri, afet anlarında bağışçılarımıza bile nasip olabilir” dedi.

Eren yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu; “Türk Kızılay’a kurban bağışlamak, sadece kurban kesme vazifesini yapmak değildir. Bundan çok ötede, afetler için milli ve stratejik bir bağıştır. Şöyle ki; Türk Kızılay, Kurban Bayramı geçtiği zaman gelecek yılın kurban organizasyonu planlamasına başlar. Bağlantılarını yapar. Yurt içi ve yurt dışı vergi muafiyetlerinden yararlanır. Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklarını satın alıp hazırlar.  Hedeflerle alınan kurban arasında küçük sapmalar olabilir. Bu kurbanlar, ülkemizde ve delegasyonumuz bulunan 16 ülkede anlaşma yapılan tesislerde İslami usullerle kesilir. Kavurma ve kuşbaşı olarak konserve yapılarak ciddi bir kısmı Kızılay depolarında, herhangi bir afet durumunda kullanılmak üzere depolanır. Bir kısmı da ihtiyaç sahiplerine dağıtılır. Herhangi bir afet olmazsa veya afet sonrası depolarda kalan konserveler kurban öncesi Ramazan ayında şubelere dağıtılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır. Depolar boşaltılır. Çünkü yeni kurban bayramı yaklaşmaktadır. Türk Kızılay’a bağışladığımız kurbanların etleri afet anlarında bağışçılarımıza bile nasip olabilir.  Bu bilgilendirme çerçevesinde kurban bağışlarınızı Türk Kızılay’ına bekleriz. Açıklama kısmına yurtiçi veya yurtdışı kurban yazılarak Türkiye Kızılay Derneği’nin Ziraat Bankası Mustafakemalpaşa Şubesi’ndeki hesabına bağışta bulunulabilir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.