uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ESKİKIZILELMA’DA ‘OKUL KAPATILDI’ İDDİASI

ESKİKIZILELMA’DA ‘OKUL KAPATILDI’ İDDİASI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



17.09.2021 10:30
A+
A-

2021-2022 eğitim öğretim yılı 6 Eylül’de başladı.

Ancak Mustafakemalpaşa’nın Eskikızılelma Mahallesi’nde çocuklar hala okullarının kapanmasının şokunda! İddiaya göre mahalleyi beğenmeyen öğretmen, velilerden farklı bir gerekçeyle imza topladı. Ardından da hazırladığı raporla okulu kapattırdı. Neyi imzaladıklarından habersiz olan veliler duruma tepki gösterirken taşımalı eğitimin bölge için oldukça zor olduğunu bildirdi. Mahalle sakinleri, “Son yıllarda burada görev yapmaya gelen öğretmen arkadaşlar köyü ve köylü halkını sevmiyor. Okul kapanıyor, hiç kimsenin haberi yok. Mahalleyi beğenmiyorsa tayin isteselerdi” dedi.

Eskikızılelma Mahallesi’nde kandırıldıklarını söyleyen veliler, bilinçsizce okumadan imzaladıkları raporun pişmanlığını yaşıyor.

Mahalle sakinleri uzaktaki okula çocuklarını göndermemekte kararlı gözükürken, çocuklar ise okullarının açılmasını dört gözle bekliyor.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Emekli öğretmen Mustafa Başarır; Koronavirüs sonrasında kapanan okullarımızın özlemle açılmasını bekliyorduk. 6 Eylül’ü dört gözle beklerken, okulun kapatıldığı haberini aldık. 65 yıldan beri hizmet veren bu okulun, eğitim öğretim yılına devam etmesini istiyoruz. Çocukların geleceğe daha iyi hazırlanması için yerinde eğitim oldukça önemli. Bu karar biz mahalle sakinlerini gerçekten çok üzdü. 80 yaşındaki vatandaşlarımız bile okulumuz kapanmasın diye bugün, burada bizlerle bulunuyor. Bizim arzumuz, oldubittiye getirilen bu durumun yok sayılmamasından yana. Eğitim öğretimin ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Devletimizin birliği, milletimizin bölünmez bütünlüğü ve özgürlüğümüzün sembolü bayrağımızın dalgalanmasını istiyoruz. Çok eski zamanlara dayanan bu okul birçok sıkıntılara rağmen ne mühendisler, ne öğretmenler yetiştirmiştir. Şimdi neden kapatılıyor, anlayamadık. Son yıllarda burada görev yapmaya gelen öğretmen arkadaşlar köyü ve köylü halkını sevmiyor. Okul kapanıyor, hiç kimsenin haberi yok. Oysaki yapılabilecek iyileştirmelerle olası sorunlar çözülebilirdi. 2013 yılında ve geçtiğimiz yıl Bursa Büyükşehir Belediyesi çok güzel iyileştirmeler yapmıştı. Okulda olan kusurlardan haberimiz olmadan bir rapor düzenlenmiş. Bu da okulun kapanmasına sebebiyet verdi. Köylü, çocuklarını okutmak için uzakta bir yere gönderemiyor. Gönderecek durumları da yok. Okulumuzun eğitim öğretim faaliyetinin yerinde devam ettirilmesini ve kapatılma kararının kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Okullarının açılması isteyen çocuklar ise okulu çok özlediklerini dile getirerek; “Okulumuzu çok özledik, ama hala kapalı. Burada bir öğretmenimiz bile yok. Derslerimizi evde kendimiz yapıyoruz. Okulumuzun açılmasını istiyoruz” dedi.

‘KOSKOCA OKULDA ÖĞRETMEN KALMADI’

Mahalle sakinlerinden Rukiye Akbulut; “300 hanelik bir mahalle burası. Yazık günah. Anaokulu çağındaki çocuklarımız için taşımalı eğitim çok zor. Burada okumaya devam etse, annesi de çocuğunu gözetmiş olacak. Okuldaki öğretmenlerden biri rapor hazırlayıp, velilerden imza toplamış. Ancak velilerin neye imza attığından haberi bile yok. Okul depreme dayanıksız diye söylenmiş, ama burası tek katlı bir binadır. Bursa şehir merkezindeki okullar kadar büyük değil. Herhalde bizim çocuklarımızın hiçbir değeri yok. Yakın zamanda serviste kapı kapanırken elini kesen bir çocuk oldu. Şimdi biz ufak çocuklarımızı o kadar uzaktaki okula nasıl gönderelim? Eli sıkışıp, çocuk sakat kalsa bunun sorumlusu kim olacak? Veliler bilinçsiz bir şekilde imza atmış, kandırılmış. Şimdi kendilerini ifade edemiyorlar. Biz ortaokulun da burada olmasını isterken, ilkokulu kapattılar. En azından anaokulu ve ilkokulun geri açılmasını istiyoruz. Koskoca okulda öğretmen kalmadı. Mahalleyi beğenmiyorsa tayin isteselerdi. Bütün yetkililerden isteğimiz, çocuklarımızın burada okuması yönündedir” şeklinde konuştu.

‘EĞER BÖYLE OLACAĞINI BİLSEYDİM İMZA ATMAZDIM’

Okulun kapanmasını sağlayan rapora imza atan ve bu yüzden çocuğunu başka bir okula göndermek zorunda kalan bir veli; “Öğretmen geldi, bizimle bir toplantı yaptı. Alibeyköy Mahallesi’nde, okuldaki sınıf mevcudunun az olduğunu ve bir yıl gibi kısa süreliğine orada okumaya devam edeceklerini söyledi. Buradaki okulun kapanacağına dair hiçbir şey demedi. Eğer böyle olacağını bilseydim imza atmazdım. Öğretmen sıkıntımız zaten vardı. Gelen öğretmenler okulu beğenmiyor. Bir hafta durup gidiyor. Şimdi ise çocuğumu Alibeyköy Mahallesi’ne okuması için göndermem gerekiyor, ama göndermeyeceğim. Pandemi döneminde okullar bir açıldı, bir kapandı. Çocuklar zaten bir şey öğrenemedi. Artık mahallemize bir öğretmen istiyoruz. Okulumuz açılsın. Bizim burada boş evlerimiz de var. Öğretmenlerimize gerekirse bizler de bakarız, yeter ki gelsinler” ifadelerini kullandı.

‘KÖY ÇÖKER, BU OKUL ÇÖKMEZ’

Mahalle sakinlerinden biri de; “Bu mahallede 300 hane yaşıyor. Çocukları okul bahçesinde koşuştururken gördüğümde ben bile seviniyordum. Velileri kandırıp, imza attırmışlar. Yazık günahtır” derken bir diğer vatandaşsa “1955 yılından beri faaliyette olan bu okulun şu an neden Alibey Mahallesi’ne taşındığını bir türlü anlayamadık. Okula çürük raporu verilmiş. Bu okulun neresi çürük? Köy çöker, bu okul çökmez. Okullar açılalı 2 hafta oldu, ama çocuklar hala okula başlayamadı” şeklinde konuştu.

Gazi eşi olan mahalle sakiniyse sıkıntılarını şu şekilde dile getirdi; “Eskikızılelma Mahallesi büyük bir yerdir. Kış ayı burada çetin geçer. Çocuklar kış soğuğunda hastalanınca bu veliler Alibey’e araba tutup nasıl gidecek? Okulun etrafını bir gezin. Daha geçen yıl Milli Eğitim Bakanlığı’na başvurduk ve okulun her şeyi yenilendi. Buna rağmen matkapla duvarları delip, bilinçli olarak okul depreme dayanıksız diyerek rapor aldılar. Alibeyköy’ün çocukları az diye, bizim çocuklarımız yollarda ziyan zebil oluyor. Civar mahallelerin hepsinde Bursa merkeze giden belediye aracı varken, buraya gelen bir araç da yok. Ben gazi eşiyim ve belediye arabalarına binemiyorum. Yazık değil mi?”

KAYNAK: BURSADABUGÜN

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.