uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ESNAFIN AĞABEYİ TEKRAR ADAY

ESNAFIN AĞABEYİ TEKRAR ADAY
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



05.07.2021 09:52 | Son Güncellenme: 21.11.2023 09:43
A+
A-

40 yılı aşkın süredir Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin yönetim direksiyonunda bulunan Hüseyin Tunçer, kooperatifi güçlü bir kurumsal ve mali yapıya kavuşturdu.

Mustafakemalpaşa S.S. Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tunçer, 17 Temmuz’da yapılacak kongrede tekrar aday olduğunu açıkladı.

Bursa’da 41 yılla kesintisiz olarak en uzun süre kooperatif başkanlığı yapan ve Mustafakemalpaşa’da ‘esnafın ağabeyi’ olarak tanınan 67 yaşındaki Hüseyin Tunçer; “ Bizim en büyük sermayemiz, insanımız ve esnafımız. Onların işlerinin iyi olması noktasında bir payımız varsa bu bizim için en büyük kazançtır. Esnafımıza elimizi uzattığımızda bunun karşılığını görüyorsak, onlar bir kademe daha yukarı çıkmak için emek veriyorsa zaten başarı sağlanır” dedi.

PLASMAN DESTEĞİ ARTTI

3 yıl daha bu göreve talip olduğunu belirten Tunçer, yapılacak kongrede göreve devam etmesi halinde kooperatifin Tatkavaklı merkezinde bulunan hizmet binasını, mülkiyeti kooperatife ait Cumhuriyet Mahallesi‘ndeki başka bir alana taşımak istediğini ifade etti.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

2021 yılı Haziran ayı itibariyle plasman kredi toplamı 90 milyon 500 bin TL olan Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi, 2020 yılı pandemi döneminde 644 ortağına 37 milyon TL’yi aşan kredi kullandırdı.

41 yıldır Tatkavaklı Kooperatifi’ni yöneten Hüseyin Tunçer, 17 Temmuz Cumartesi saat 14.00’da Grand Düğün Salonu’nda yapılacak kongre öncesi açıklamalarda bulundu.

1979 Mayıs’ında hizmet veremeye başlayan Tatkavaklı Kooperatifi’nin kurucuları arasında bulunan Hüseyin Tunçer, yeni dönemde tekrar, S.S. Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na aday olduğunu belirtti.

‘İŞLETME VE YATIRIM KREDİLERİNDE BURSA’DA ÖNCÜYÜZ’

Kooperatif Başkanlığı’nın yanı sıra iki dönemde Marmara Bölge Birliği yönetiminde görev alan Hüseyin Tunçer, zorlu geçen pandemi döneminde esnafa her türlü kolaylığı sağladıklarını söylerken;

“Biz hiçbir zaman kendi menfaatimiz için bu görevlere talip olmadık, her zaman esnafımızı ayağa kaldırmak için çalıştık. 41 yıl sonra üyelerimizin ve esnaflarımızın bana gösterdikleri güvene minnettarım” dedi.

Kooperatifin mali yapısı hakkında bilgiler veren Tunçer, şöyle konuştu; “ 1979 yılında kurulan kooperatifimizin 3 katlı hizmet binası, 985 m2 iki adet taşınmazı ve hizmet aracı bulunuyor. Kurucu yönetim kurulu üyesi olarak 1, başkan olarak ise 41 yıldır ortaklarımıza hizmet etmekteyim. 1. Grup kooperatif olarak, 200 bin TL işletme kredisi ve 300 bin TL yatırım kredisi kullandırmaktayız. Haziran ayı itibariyle aktif 900 ortağımız var. Kooperatifimize yıl içinde 80 yeni ortak katılıyor. 2021 yılı Haziran sonu itibariyle kooperatifimize tahsis edilen toplam plasman / kullandırılan kredi miktarı 90 milyon 50 bin TL’dir. 2020 yılı sonu kayıtlı 858 ortağımızdan 644’üne 37 milyon 654 bin TL kredi kullandırdık. Yine geçtiğimiz yıl Kovid-19 salgını döneminde 393 ortağımıza 25 bin TL esnaf kredisi kullandırmış olup, Bursa bölgesinde en üst sıralardayız. 238 ortağımıza da işletme kredisi sağladığımız 2020 yılında 13 ortağımıza da yatırım kredi kullandırarak Bursa bölgesinde en fazla yatırım kredisi kullandıran kooperatif olduk. 2020 yılı sonu itibariyle dönem net karımız 381 bin 300 TL’dir.”

TAŞINMA TEKLİFİ GENEL KURULA SUNULACAK

1979 yılında 300TL’lik bir finansman sağlanarak kurulan Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin aradan geçen 40 yılı aşkın süredir büyük bir çınar olduğunu kaydeden Tunçer; “ Başarı, karşılıklı güvenle sağlanır. Bu bilinçten hareketle yolumuza devam ediyoruz. Tüm ortaklarımızı 17 Temmuz’da yapılacak kongremize davet ediyorum” dedi.

Son olarak kooperatifin Tatkavaklı’da bulunan 23 yıllık binasını yeni dönemde mülkiyeti birliğe ait Cumhuriyet Mahallesi’ndeki yaklaşık 1 dönümlük alana taşımak istediklerini kaydeden Başkan Hüseyin Tunçer; “ Bu talebimizi genel kurula sunacağız. Kooperatifimize ulaşımı daha kolay güzel bir hizmet binası kazandırmak istiyoruz” dedi.

HÜSEYİN TUNÇER KİMDİR?

Hüseyin Tunçer,  22 Nisan 1954 yılında Mustafakemalpaşa’da doğdu.

İlk iş hayatına 1966 yılında tornacı çırağı olarak başladı. 1974 yılında askerlik görevini yaptı. 1978 yılında Tatkavaklı Muhtelif Esnaf Odası kurucuları arasında yer aldı. 1979 yılında hizmete başlayan S.S Tatkavaklı Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 11 No’lu kurucu üyesidir.

İlk Başkan Ahmet Daloğlu ile birlikte yönetim kurulunda murahhas üye olarak görev yaptıktan sonra 1980 yılında yapılan ilk genel kurulda Kooperatif Başkanlığı’na getirildi.

Halen Esnaf-Kefalet Kooperatifi Başkanlığı’nı yürütmekte olup, 11 Mart 2012 yılında üst kuruluş olan Marmara Bölge Birliği’nin seçimli Genel Kurulu’nda Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği’ne getirildi.

Hüseyin Tunçer evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.