uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3772
EURO
35,1523
ALTIN
2.324,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘FATURA TALEBİNDE BULUNUN’

‘FATURA TALEBİNDE BULUNUN’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



27.12.2021 11:02
A+
A-

Mustafakemalpaşa Tüketiciler Derneği (TÜKO-DER) Başkanı Ferhan Erkan, 2021 yılında başta cep telefonu ve internet satışları olmak üzere 150 tüketicinin mağduriyet yaşadıkları gerekçesiyle TÜKO-DER’e başvurduğunu söyledi.

Karşılıksız tatil rezervasyonlarının da bu şikâyetler arasında olduğunu kaydeden Erkan; “Derneğe gelen müracaatlar için hazırladığımız dosyaları, Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı aracılığı ile Nilüfer’deki Tüketici Heyeti’ne sunuyoruz. Mal alımında mutlaka fatura talebinde bulunulmalıdır” uyarısı yaptı.

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu çerçevesinde 20 yıldan beri Mustafakemalpaşa’da gönüllülük esaslı çalışmalarını sürdüren Tüketiciler Derneği, 2021 yılının ilk 11 ayında 150 şikâyet başvurusunu değerlendirdi.

Bu rakamın 2019’da 232, 2020’de ise 177 olduğunu kaydeden TÜKO-DER Şube Başkanı Ferhan Erkan, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda en büyük şikâyetlerin cep telefonu ve internet satışı kaynaklı olduğuna dikkat çekti.

‘CAYMA HAKKINDA SORUNLAR ÇIKIYOR’


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Haftalık tatil rezervasyonu ve günü birlik turlara yönelik şikâyetlerde de artış olduğunu kaydeden Erkan; “Bazı iletişim ve internet şirketlerinden tüketiciler aranarak, farklı yerlere yönlendiriliyor ve abone yapılıyor. Özellikle internette dönem sonu bitmeden tüketiciler aranarak teklifte bulunuluyor. Vatandaşlarımızda maalesef önce olumlu yaklaştıkları bu tekliften cayma hakkını kullanırken sorunlarla karşılaşıyor. Şikâyetlerin yüzde 90’ını tüketicinin lehine sonuçlandırmamıza rağmen yine de dikkatli olmalı” dedi.

‘TÜKETİCİLER BİLİNÇLİ OLMALI’

Mustafakemalpaşa Tüketici Hakem Heyeti’nin iki yıl önce feshedilmesinin şikâyetteki karar süresini uzattığına dikkat çeken Ferhan Erkan; “Daha önce 3 ayda tamamlanan bir şikâyetin süresi artık 6 aya kadar uzadı. Nilüfer Tüketici Heyeti, Mustafakemalpaşa ile birlikte Karacabey, Mudanya ve Nilüfer ile birlikte dört kente bakıyor. Yoğunluğu düşündüğümüzde bu da karar sürecini uzatıyor. Dernek olarak bizler, esnafımız ile tüketicimiz arasında bir köprüyüz. Gönüllülük esaslı, ücret almadan çalışıyoruz. Başvuru esnasında tüketicimizden makbuz karşılığında küçük bir bağış alıyoruz” diye konuştu.

TÜKO-DER Başkanı Erkan sözlerini şöyle tamamladı; “Yeterince belgelendirilmemiş şikâyetler,  tüketiciye olumsuz olarak geri döner. Bilinçli tüketici, sağlıklı ekonominin temelidir. Alışverişin ardından mutlaka satış sözleşmesi ve fatura almalıyız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.