uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5975
EURO
34,7931
ALTIN
2.498,37
BIST
9.439,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
17°C
Bursa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Açık
26°C

GENÇ ARICIDAN USTA BİLGİLER

GENÇ ARICIDAN USTA BİLGİLER


01.03.2021 14:36 | Son Güncellenme: 24.09.2021 14:38
A+
A-

Mustafakemalpaşa İsmail Hakkı Şenpamukçu Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde düzenlenen arıcılık kursu, ustalarla buluşma etkinliği ile renklendi.

Mustafakemalpaşa’da sahip olduğu 300 kovanla arı sütü üretimi yapan 19 yaşındaki Fahrettin Şükrüoğlu, genç yaşına rağmen kazandığı tecrübeleri kursiyerlerle paylaştı.

Mustafakemalpaşa İsmail Hakkı Şenpamukçu Halk Eğitimi Merkezi tarafından Ocak ayında 23 kişinin katılımıyla başlayan arıcılık kursunda teorik ve uygulamalı eğitimler devam ederken, ustalarla buluşma etkinliği adı altında yapılan ‘Ustalar Kursiyerlerle Buluşuyor’ programına geçtiğimiz hafta Türkiye’nin en genç arı sütü üreticisi Fahrettin Şükrüoğlu konuk oldu.

300 kovanlık arı potansiyeliyle arı sütü üretimi gerçekleştiren Şükrüoğlu, kursiyerlere arıcılığın önemli noktaları hakkında bilgiler verdi.

‘ARI SÜTÜ MARKALAŞABİLİR’

Arı sütü üretim aşamalarının inceliklerini anlatan genç girişimci; “ Bu işi, ilçemizin uzman arıcılarından Halil Bilen’in yanında öğrendim. Nasıl ki Kemalpaşa tatlısı ilçemizin markasıysa, arı sütü de bu değere ulaşabilir. Arı sütünü Mustafakemalpaşa’nın marka ürünlerinden biri haline getirmek istiyorum. Yaşadığımız şehrin iklim şartları, polen zenginliği ve sürekliliği arı sütü üretiminde başka yerlerde bulunmayan avantajlara sahip” dedi.

Veteriner Sağlık Teknikeri Hacer Selçuk’un usta öğreticisi olduğu kurs etkinliğine, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe ve Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Göllü de katılımlarıyla destek verdi.

Genç arıcının ufuk açıcı çalışmaları, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe ve kursiyerlerin ilgisini ve takdirini kazandı.

‘BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELDİR’

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe; “ Bir mesleğin geriden gelen genç ve çalışkan takipçileri varsa o mesleğin geleceği parlaktır. Fahrettin kardeşime yaptığı bu güzel hizmetleri ve deneyimlerini kursiyerlerimizle paylaştığı için teşekkür ederim. Bilgi paylaştıkça güzeldir ve paylaştıkça çoğalır” dedi.

Başta arıcılık, ücretli öğretmenler için özel eğitim uygulamaları, yoğunlaştırılmış temel düzey okuma-yazma eğitim programı ve bilgisayar işletmenliği kurslarını da ziyaret eden Efe, çalışmalar hakkında HEM Müdürü Zafer Göllü’den bilgiler alarak, kursiyerlerle sohbet etti.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.