uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3289
EURO
35,0655
ALTIN
2.299,69
BIST
9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

HALK DANSLARI ŞÖLENİ BAŞLIYOR

HALK DANSLARI ŞÖLENİ BAŞLIYOR
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



30.07.2021 10:07
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı işbirliğinde bu yıl ilkini düzenlediği Halk Dansları Şöleni, 2 Ağustos Pazartesi günü başlıyor.

Şölenin bir bölümüne de aynı gün saat 20.30’da Adnan Menderes Meydanı ev sahipliği yapacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı işbirliğinde bu yıl ilkini düzenlediği Halk Dansları Şöleni, 2 Ağustos Pazartesi Cumhuriyet Caddesi’ndeki kortejle start alıyor.
Geleneksel kültürel değerlerin unutulmasını önlemek ve gelecek nesillere sevdirilerek aktarılması amacıyla Bursa’daki halk dansları toplulukları, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilecek şölenle Bursalılarla buluşuyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gelişen iletişim imkanları çerçevesinde küçülen dünyamızda sanayileşme ile birlikte arka planlara itilen geleneksel kültürel değerlerin gelecek nesillere ulaştırılması amacıyla yaptıkları çalışmalara halk dansları şöleni ile bir yenisini daha eklediklerini söyledi.

‘HALK DANSLARI GELENEĞİ YAŞATILACAK’

Halk danslarının bu etkinlikle çağdaş normlarla bilimsellik çerçevesinde yeniden gündeme geleceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gelecek nesillere iz bırakacak kaynak arşiv oluşturacağının da altını çizdi.

Bursa’nın her yerden göç alan bir şehir olmasından dolayı kültürel zenginliğine dikkat çeken Başkan Aktaş; “Bursa’nın bu zenginliğini gün ışığına çıkartmak ve gelecek nesillere ulaştırmalıyız. Yaşadığımız toprakların bir parçası olan ancak unutulmaya yüz tutan halk dansları da bu zenginliğin bir parçası. Bu kültürel zenginliğin gelecek nesillerin sahipleneceği bir şekilde yaşatılması amacıyla Bursa’daki halk dansları topluluklarını 2-6 Ağustos tarihleri arasında Bursalılarla buluşturuyoruz. Bursa’daki halk dansları topluluklarının katılımıyla düzenlediğimiz 17 ilçedeki gösterilerle renklenecek şölene hemşerilerimizi bekliyoruz” dedi.

START 2 AĞUSTOS PAZARTESİ


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Şölenin açılış kortejinin 2 Ağustos Pazartesi günü saat 16.30’da Cumhuriyet Caddesi’nin İnönü Caddesi tarafından başlayarak Ertuğrul Meydanı’na kadar devam edeceğini dile getiren Başkan Aktaş, açılış töreninin ardından halk dansları ekiplerinin 17 ilçede gösterilere başlayacağını ifade etti. Ekiplerin 3-4-5 Ağustos saat 21.30’da Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alacağını söyleyen Başkan Aktaş, 6 Ağustos Cuma günü de kapanış ve final gösterileriyle şölenin sona ereceğini söyledi.

‘ŞÖLEN HALK DANSLARINA HAYAT VERECEK’

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle düzenleyecekleri şölenin halk danslarına hayat vereceğini söyledi. Matlı, pandemiden halk dansları topluluklarının da etkilendiğini, bu etkinlikle ekiplerin canlandırılmasının amaçlandığını söyledi.  Matlı, Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’nı pandemiden dolayı bu yıl da gerçekleştirilemediklerini, şartların oluşması durumunda önümüzdeki yıl farklı bir konseptte düzenleyeceklerini de vurguladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.