uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3706
EURO
35,0351
ALTIN
2.323,12
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

HEM ÇOCUKLARA HEM GENÇLERE

HEM ÇOCUKLARA HEM GENÇLERE
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



22.11.2021 11:22 | Son Güncellenme: 22.11.2021 11:41
A+
A-

Yazar Ceyda Kurt Sarı, iki kitabıyla okuyucunun huzuruna çıktı.

Mustafakemalpaşalı öğretmen-yazar Ceyda Kurt Sarı’nın iki kitabı, okuyucularıyla buluştu.

Genç yazarın çocuklar için hazırladığı ‘Havuçsever Tarlası’ ve yetişkinler için kaleme aldığı ilk romanı ‘Huzur Bahçesi’, raflardaki yerini aldı.

Akçağlayan İhsan Dikmen İlkokulunda müdür yardımcılığı görevinde bulunan yazar Ceyda Kurt Sarı, ilk romanı Huzur Bahçesi’nde sevgiyle büyüyen genç bir kızın yaşamını konu etti.

Sarı; “Kitap okuma sevgim, beni yazmaya yöneltti. Özellikle dostlarımın desteği, hikâye ve roman olarak yayın dünyasına adım atmamı sağladı” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yazmanın çocukluk yaşlarından beri hayali olduğunu belirten yazar Ceyda Kurt Sarı, öncelikle çocuklar için hazırladığı kitabın ardından romana yöneldiğini kaydetti.

‘ÇOCUKLARA ÖRNEK DAVRANIŞ MODELİ SUNULMALI’

Mesleği gereği çocuklarla iç içe olduğunu vurgulayan Sarı; “Çocuk edebiyatı son yıllarda ülkemizde oldukça çok rağbet görüyor. Bu konuda öncü olan birçok yazar var. İlk kitabım olan Havuçsever Tarlası, çocukların özellikle yardımlaşma duygusunun ön plana alındığı bir eser. Çocuklara küçük yaşlarda örneklerle ve model olunarak verilmesi gereken bu duyguyu, kitabımda çizgilerle anlattım. Bu hikâyede çocuklarda yardımlaşma duygusunun gelişimine katkı sağlayacak örnek davranışlar üzerinde duruldu” dedi.

BİR İLK ROMAN: HUZUR BAHÇESİ

Ceyda Kurt Sarı’nın Sokak Yayın Grubu tarafından yayınlanan Havuçsever Tarlası’nın ardından özellikle gençlere yönelik kaleme aldığı Huzur Bahçesi romanı da Cinius Yayınları aracılığı ile Kasım ayı itibariyle okuyucularla buluştu.

İlk roman özelliği taşıyan Huzur Bahçesi’ni anlatan yazar, bir genç kızın hayat şartlarının değişmesiyle yaşadığı zorlukları dile getirdiğini belirtti.

Hayatın herkese aynı şansı vermediğini ifade eden Ceyda Kurt Sarı; “Yazarın hayal dünyası, ilk önce yaşamı ve çevresinden gelir daha sonra toplumla birlikte var olur. Roman, kahramanımızın yaşadığı zorlukların üstesinden gelmesini, büyüdüğünde kendi ayakları üzerine durmasını ve sonunda aradığı huzura kavuşmasını anlatıyor. Tıpkı yaşamın her anında karşılaştığımız üzüntü, kızgınlık ve merak gibi duygular, romanın içinde bir kız çocuğunda ifade buluyor” dedi.

‘KİTAP HEYECANIM HEP DESTEKLENDİ’

Ceyda Kurt Sarı son olarak yazma serüveninde kendisine destek olanlara teşekkür ederek; “Babam, kitap okuma sevgimi çocukluğumdan beri fark ederek beni destekledi. Bana, benden çok inandı. Kardeşim Çağatay’da hayallerim konusunda beni yüreklendirdi. Kitap yazma hayalime ortak olan hayat arkadaşım Özgür Sarı’nın desteği de hep benimle oldu. Bu heyecanıma eşlik eden tüm dostlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Genç yazarın Havuçsever Tarlası ve Huzur Bahçesi kitapları, birçok kitabevi ve internet noktalarında satışa sunuldu.

CEYDA KURT SARI KİMDİR?

Aslen Kadirçeşme Mahallesi’nde olan Ceyda Kurt Sarı, 7 Ekim 1988 yılında Mustafakemalpaşa’da doğdu. Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliğinden mezun olan genç yazar, 2009’dan beri devlet okullarında görevini sürdürdü. Eğitim hayatına, İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nü ikinci üniversite olarak devam ettiren Sarı’nın Selçuk Üniversitesi’nden Oyun Terapisi Uygulayıcılığı sertifikası bulunuyor. Mesleği ile ilgili birçok projelere dâhil olan Ceyda Kurt Sarı, evli ve bir çocuk annesi. Öğretmenlik yaşamına Şanlıurfa’da başlayan başarılı yazar, Kocaeli’deki hizmetinin ardından şu anda Bursa Akçağlayan İhsan Dikmen İlkokulunda müdür yardımcılığı görevinde bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.