uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3578
EURO
35,0024
ALTIN
2.326,06
BIST
9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

HİJYEN VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİNDE KDV SIFIRLANMALI

HİJYEN VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİNDE KDV SIFIRLANMALI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



28.04.2021 13:03 | Son Güncellenme: 17.11.2021 13:04
A+
A-

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken; “Vatandaşların hijyen ve temizlik ürünlerine rahatça ulaşabilmeleri için hijyenin bu kadar kritik önem arz ettiği pandemi döneminde temizlik için gereken bu ürünlerin KDV’si sıfırlanmalı” dedi.

Pandemi başladığından bu yana Bilim Kurulu üyeleri ve tüm bilim insanlarının önerisiyle hayatımızın bir parçası haline gelen hijyen ve temizlik ürünlerindeki KDV’nin sıfırlanması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken; “Bir yılı aşkın süredir devam eden pandemide Bilim Kurulu üyeleri başta olmak üzere tüm dünyadaki bilim insanları tarafından virüsten korunmada büyük bir kalkan olan maske, sabun, deterjan, kolonya, dezenfektan vb. gibi hijyen ürünleri gıda ürünleri kadar zaruri ihtiyaç haline geldi. Vatandaşların hijyen ve temizlik ürünlerine rahatça ulaşabilmeleri için hijyenin bu kadar kritik önem arz ettiği pandemi döneminde temizlik için gereken bu ürünlerin KDV’si sıfırlanmalı” ifadeleri kullandı.

‘PANDEMİDE HİJYEN VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR’

Pandemide vatandaşın zaruri ihtiyaçları arasında başı çeken hijyen ve temizlik ürünlerindeki yüzde 18’lik KDV’nin sıfırlanması gerektiğinin altını çizen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken; “Pandemi boyunca vatandaşın en çok harcama yaptığı kalemler gıda ve temizlik ürünleri oldu. Pandeminin başlarında hijyen için gerekli temizlik ürünlerindeki vergilerin sıfırlanması gerektiği yönünde talepte bulunmuştuk. O günden bu yana maske, kolonya, sabun, dezenfektan gibi virüsten korunma amaçlı olan tüm hijyen ve temizlik ürünlerine olan talep arttı. Yaşanan üçüncü dalga ile birlikte pandeminin en ağır dönemini yaşıyoruz. Bu dönemde çok sayıda kişi pandemiden dolayı işsiz kaldı ya da kazancı büyük oranda azaldı. Böyle kritik bir dönemde başta dar gelirli vatandaşlar olmak üzere esnafımızın ve tüm kesimlerin hijyen ürünlerine rahatlıkla erişebilmesi için hijyen ürünlerindeki KDV oranları sıfırlanmalı. Vaka sayılarının arttığı ancak gelir düzeyinin azaldığı bu dönemde hijyen ve temizlik ürünlerindeki KDV oranının sıfırlanmasına her zamankinden daha çok ihtiyaç var” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.