uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

HİLAFETÇİ İMAMA SUÇ DUYURUSU

HİLAFETÇİ İMAMA SUÇ DUYURUSU
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



21.01.2022 08:50 | Son Güncellenme: 20.01.2022 19:11
A+
A-

Bursa Barosu, Mihraplı Camisindeki vaazında hilafet çağrısı yapan Ankara Melike Hatun Camii İmamı olarak bilinen Halil Konakçı hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Savcılığa verilen dilekçede, söz konusu konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana, kanunlara uymamaya teşvik ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarının işlendiği öne sürüldü.

Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun ile Başkan Yardımcısı Av. Aslı Evke Yetkin tarafından savcılığa verilen dilekçede, 17 Ocak 2022 tarihinde basına yansıyan video kaydında imam Halil Konakçı’nın alenen hilafet çağrısı yaptığına dikkat çekildi.

SİLAHLI İSYANA TEŞVİK

Yazılı açıklamada şu sözlere yer verildi; “Şüpheli vaazında, hilafet makamını geri istediklerini, hilafetin geri getirilmesi için çalışacaklarını açıkça belirtmektedir. Anayasamız uyarınca devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu, Cumhuriyetin niteliklerinin değiştirilemez olduğu açıktır. Dolayısıyla şüphelinin yaptığı hilafet çağrısının hukuk içerisinde, demokratik ve barışçıl yöntemlerle gerçekleşmesinin mümkün olmadığı değerlendirildiğinde, şüphelinin eylem ve söylemlerinin Anayasa’nın değiştirilemez hükümleri karşısında silahlı isyana tahrik niteliğinde olduğu açıktır. Şüphelinin söylemlerinin ve çağrısının; Anayasanın değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez hükümlerine aykırı davranmaya tahrik ve yine halkın bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlarını da oluşturduğu açıktır. Açıklandığı üzere şüpheli, Bursa Mihraplı Camisinde yaptığı konuşma ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana, kanunlara uymamaya teşvik ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçlarını işlemiş olup, şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmasını talep etme gereği doğmuştur.”


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Bursa Barosu Başkanı Av. Metin Öztosun imzalı dilekçede şüphelinin hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 216, 217 ve 313. maddeleri kapsamında yapılacak soruşturma sonucunda yargılanması istendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.