uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KARA İNCİRE TANITIM ATAĞI

KARA İNCİRE TANITIM ATAĞI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



20.09.2021 11:51
A+
A-

Dünyaca ünlü biberi, domates salçası, toz biberi, tatlısı ve daha birçok ürünü ile öne çıkan Mustafakemalpaşa, kara incir üretiminde de iddialı.

Mustafakemalpaşa’ya 36 km uzaklıkta, Uluabat Gölü kenarında bulunan kırsal Akçapınar Mahallesi’nde yetiştirilen kara incirin markalaşması ve üretiminin arttırılması için önemli bir adım daha atıldı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi, bu yıl ilkini düzenlediği ‘Akçapınar Kara İncir Festivali’ ile üreticileri desteklerken, kara incirin tanıtımını yapmak ve markalaşmasını sağlamak amacıyla atağa geçti.

Festivalin ev sahipliğini yapan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Akçıparlı kara incir üreticilerini övdüğü konuşmasında; “Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz. Kırsalda tarımsal hizmet seferberliğini artarak devam ettireceğiz. Kara inciri bir dünya markası yapmakta kararlıyız. Lezzetiyle dünyaya nam salmış Akçapınar Kara İnciri de tescillenebilir” dedi.

Akçapınar’da yıllık 800 ton yetiştirilen kara incir aracılığı ile yaklaşık 10 milyon TL’lik katma değer üretilirken, iç ve dış piyasaya günlük 10 ton ürün gönderiliyor.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yıllık 800 ton kara incir hacmiyle öne çıkan Akçapınar’daki festivale; Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Bursa Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, Mustafakemalpaşa Tarım ve Orman Müdürü Dursun Demirci, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ile birlikte muhtarlar ve üreticiler katıldı.

Bando takımının konseri ile başlayan festivalin açılışında konuşan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Akçapınar’ın başta kara incir olmak üzere zeytin ve defne üretimi ile de öne çıktığını söyledi.

‘BU RAKAMLAR DAHA DA YÜKSELECEK’

Akçapınar’da yıllık 800 ton ürün hacmiyle 10 milyon TL’lik katma değer üretildiğini belirten Başkan Kanar; “Bu rakamlar daha da yükselecek. Bunun için gerek danışmanlık, gerekse tanıtım, gerekse bürokratik problemlerin aşımında, hep üreticilerimizle beraber olacağız. Bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz bu festivalimiz, daha sonraki yıllarda daha bir görkemli ve daha bir tanınmış olacak. Sadece incirimizi tanıtmakla kalmayacağız, Akçapınar’ın diğer değerlerini ve güzelliklerini de insanımızla tanıştıracağız” dedi.

‘ASIL MARKA, KATMA DEĞERLİ ÜRÜNDÜR’

Katma değerli ürünlerin markalaşma yarışında her zaman avantajlı olduğunu ifade eden Başkan Kanar şöyle konuştu; “Dünya kurulduğundan beri belki burada olan meyvemiz için ilk kez tanıtım atağına geçiyoruz. Kara incir yetiştiriciliği ile bölgemize en büyük katma değer katan kırsal mahallelerimizin başında gelen Akçapınar’ı onurlandırıyoruz. Bu kırsal kalkınma hamlelerini desteklemeyi, kadınlarımızı da katarak ekonomimizi büyütmeyi sürdüreceğiz. Bu topraklara inancımız tam. Dünya artık etiketler, markalar ve telifler dünyası. Mesele sadece bir Akçapınar meselesi değil, mesele bir Türkiye meselesi. Şuanda ülkemizi ekonomik olarak ayakta tutan para, ihracattan gelen paradır. Her malı ihraç edemediğinize göre bu ülke ‘katma değerli ürün’ skalasını yakalamış demektir. Mustafakemalpaşa’mızı hak ettiği lige taşıyacağız. Bunun için bu festivalleri, marka tescillerini çok önemsiyoruz. Mustafakemalpaşa Tatlısı artık adı ile sanı ile bizim oldu. Markası da tescili de bize ait. İki gün sonra niye bir ‘Akçapınar Kara İnciri’ diye kendi standartları ile bilinen bir markamız olmasın. Bu güzel ülke için en güzelini üretmek, en iyisini yapmak zorundayız. Önümüzdeki sene üretimi ve istihdamı arttırmaya kararlıyız. Herkesin bu festivale sahip çıkmasını ve geleneksel bir etkinliğe dönüşmesini istiyoruz. Ürünlerini bizimle paylaşan üreticilerimiz başta olmak üzere, buraya ekonomik bir değer katan tüccarlarımıza ve bu festivalin yapılması için çokça emek veren muhtarımıza ve en önemlisi de bize değer veren, köyünü, kapısını ve gönlünü açan Akçapınar’lılara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Akçapınar Mahalle Muhtarı Ahmet Seymen ise yılda 800 ton kara incir üretimi gerçekleştirdiklerini belirterek; “Lezzetli incirimizi iç piyasanın yanı sıra dünya pazarına ihracat ediyoruz” dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Halk Müziği Korosu’nun konseri ile renklenen ‘Akçapınar Kara İncir Festivali’nde incir yeme yarışması yapıldı.

Bir dakikalık yarışmada 11 incir yiyen Fatih Turan birinci oldu. İlk üç sırayı alanlara hediye çekinin verildiği festivalde, Akçapınar Muhtarı Ahmet Seymen tarafından katılımcılara kara incir ikram edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.