uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3282
EURO
35,0649
ALTIN
2.282,13
BIST
8.998,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘KARDEŞ ŞEHİR’ ZİYARETİ

‘KARDEŞ ŞEHİR’ ZİYARETİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



27.01.2021 13:30 | Son Güncellenme: 25.08.2021 13:31
A+
A-

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkilerini güçlendirmek için Bursa’da çalışmalarını sürdüren GİM-AZDER Başkanı (Geleceğin İnsanları, Geleceğin İmkanları-Azerbaycan Deyince) Hüseyin Veliyev, Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Ekici’yi makamında ziyaret etti.

Ekici’ye GİM-AZDER’in çalışmalarını anlatan Veliyev, Mustafakemalpaşa ile Azerbaycan’ın Bilesuvar şehri arasında ‘kardeş şehir’ ilişkisi kurmak istediklerini söyledi.

GİM-AZDER Başkanı Hüseyin Veliyev ziyarette yaptığı konuşmada; “ Bir Millet, İki Devlet olarak, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki karşılıklı sosyal, kültürel, ticari ve politik ilişkiler dünyaya örnek olmaktadır. Türk Dünyası Önderi Gazi Mustafa Kemal’in ‘Kederi Kederimiz, Sevinci Sevincimizdir!’ sözü bizlere örnek teşkil etmektedir. Bursamızın 3 ilçesi Azerbaycan’ın 4 şehri ile kardeşilik ilişkileri kurdu. Nilüfer ile Nizami, Osmangazi ile Şeki ve Şuşa, Yıldırım ile Abşeron bu güzel ilişkilere öncülük etti. Azerbaycan, Haydar Aliyev ve Şehit General Polat Haşimov’un adları Bursa’daki parklara verildi. Bizde GİM-AZDER olarak bu projeleri destekliyor, şehirlerimizin daha da yakınlaşması amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İki devlet arasındaki tarihi ilişkiler daha da güçlenecektir. Coğrafi özellikleri birbirine çok benzeyen Kestel ile Gence’nin Kepez ilçesi, Gürsu ile Göyçay, Mustafakemalpaşa ile Bilesuvar ve Keles ile Gedebey şehirlerini de kardeş olarak görmek istiyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ersin Ekici de Hüseyin Veliyev’e teşekkür ederek ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirdi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.