uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3675
EURO
35,0041
ALTIN
2.323,31
BIST
9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KEŞFİN ALTINDAN TATLI ÇIKTI

KEŞFİN ALTINDAN TATLI ÇIKTI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



02.08.2021 09:45
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da dünyanın en büyük fil fosilinden sonra 10 bin yıl önce yapılan bir yiyecek bulunduğuna dair iddiaların arkasından ‘Tatlı’ tanıtımı çıktı.

Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’nın coğrafi keşif belgesi ile taçlandırılmasının ardından tanıtım atağına kalkan Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin geçtiğimiz hafta haber merkezlerine servis ettiği bültenin aslı anlaşıldı.

“M.Ö. 10 bin yıllarında yapıldığı tahmin edilen bir yiyecek bulunduğuna” dair haberlerin Kemalpaşa Tatlısı diye şerbetli hamur satarak orijinal markayı gölgeleyen şahıs, işletme ve çalışmaların önüne geçmek adına yapıldığı ortaya çıktı.

Viral olan sosyal medya çalışmasını “Sizi trolledik” diye duyuran Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Bu yüzden tüm vatandaşlarımızı tescil belgesiyle satışa sunulan gerçek Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısını yemeye ve satın almaya davet ediyoruz” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa Belediyesi, şehrin simgesi olan peynir tatlının tanıtımını yapmak için dünya çapında bir organizasyona imza attı. Mustafakemalpaşa’nın meşhur tatlısını ‘Kemalpaşa Tatlısı’ diye şerbetli hamur satarak orijinal markalarını gölgeleyen şahıs, işletme ve çalışmaların önüne geçmek adına dünya çapında ses getiren bir organizasyona imza attı. Bu kapsamda yaptığı viral sosyal medya çalışmasıyla tatlının geçmişine vurgu yapmak için esprili bir çalışma yürüttü.

HEDEF TATLININ TANITILMASI

Geçtiğimiz günlerde servis edilen haberde, Mustafakemalpaşa’da toprak kayması sonucu ortaya çıkan ve bir çoban tarafından keşfedilen mağarada M.Ö. 10 bin yıllarında yapıldığı tahmin edilen bir yiyecek bulunduğu, reçine ile kaplandığı için günümüze kadar bozulmadan geldiği uzmanlar tarafından belirtilen yiyeceğin ’Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısına’ benzerliğine dikkat çekilmişti.

Bu haberde yer alan çizimler ve kalıntıların imitasyon olduğu Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın paylaşımı ile ortaya çıktı. Bu paylaşımın Kemalpaşa Tatlısı diye şerbetli hamur satarak orijinal markayı gölgeleyen şahıs, işletme ve çalışmaların önüne geçmek adına yapıldığı öğrenildi.

‘PEYNİR TATLISI KADİM KÜLTÜRÜMÜZDÜR’

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “ Sizi trolledik, tatlı sürpriz tamam. Uzun yıllardır kavgasını ve mücadelesini verdiğimiz, kimi yerde Kemalpaşa, kimi yerde Kemal paşa tatlısı diye şerbetli hamur satarak orijinal markamızı, gerçek tatlımızı gölgeleyen şahıs, işletme ve çalışmaların önüne geçmek adına geçtiğimiz günlerde Ticaret ve Sanayi Odamızla birlikte gerçek tatlımızı coğrafi işaret belgesiyle tescillemiştik. Bu tescilin ardından Türkiye’nin gerçek Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’nın tanıtım çalışmalarına başladık. Bereketli ovamızda yetişen ürünlerle hazırlanan kendine has peyniri ile yöresel lezzetimizin tarihi bu toprakların yüz yıllık bereketine dayanmaktadır. Bu kapsamda yaptığımız viral sosyal medya çalışmasında tatlımızın geçmişine vurgu yapmak için esprili bir çalışma yürüttük. Çalışmamız yerel, ulusal ve uluslararası pek çok mecrada yer buldu. Milyonlarca izleyiciye ulaştı. Bugün itibariyle amaç hasıl olmuştur. Çizim ve kalıntılar imitasyon. Gerçek olan tek şey Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’nın o enfes tadı ve arkasında yatan kadim kültürdür. Bu yüzden tüm vatandaşlarımızı tescil belgesiyle satışa sunulan gerçek Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısını yemeye ve satın almaya davet ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.