Mustafakemalpaşa Belediyesinin kırsalda çiftçilere ve gençlere yönelik başlattığı değerlendirme toplantıları tüm hızıyla devam ediyor.
Tarımsal Hizmetler ile Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Müdürlüğünün ortak yürüttüğü eğitim ve bilgilendirme programları kapsamında Çördük, Demireli ve Üçbeyli mahallelerinde toplantılar düzenlendi.
2020’den bu yana atıl tarım arazilerinin ekonomiye katkı sağlaması için ciddi bir çalışma başlattıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Domates ve bibere alternatif ürünler bularak bu ürünlerin Mustafakemalpaşa’da yetiştirilmesini sağladık” dedi.
Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın ‘Yerli ekonomi, mutlu çiftçi’ parolasıyla tarımda Mustafakemalpaşa modelini hayata geçirmesiyle gelenek haline gelen kırsalda değerlendirme toplantıları, üç mahalle ile devam etti.
Çördük, Demireli ve Üçbeyli sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantılarda; ata tohumların ıslahı, gençlere alternatif tarım yöntemleriyle yeni istihdam alanları oluşturulması, atıl durumdaki tarım arazilerinin tarımsal ekonomiye katkı sağlaması, sıfır atık geri dönüşüm ve iklim değişikliği ile küresel ısınma konuları ele alındı.
İlgili birim müdürlerinin koordinesinde gerçekleştirilen toplantılarda, belediyenin ziraat mühendisi, veteriner hekimi ve teknik personelleri bilgilendirme ve eğitimlerin ardından katılımcıların taleplerini dinleyerek tek tek not aldı.
‘ATIL TARIM ARAZİLERİ ALTERNATİF ÜRÜNLERLE HAYAT BULDU’
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Kırsalda hayata geçirdiğimiz tarımsal hizmet seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Müdürlerimiz ve personelimiz, gençlerimiz başta olmak üzere çiftçilerimize teknik destek sağlıyor. 2020’den bu yana atıl tarım arazilerinin ekonomiye katkı sağlaması için ciddi bir çalışma başlattık. Domates ve bibere alternatif ürünler bularak bu ürünlerin Mustafakemalpaşa’da yetiştirilmesini sağladık. ‘Sıfır Atık ve İklim Değişikliği ile Mücadele’ konusunda başı çeken örnek projelere imza attık. İsrafı önlemek ve geri dönüştürülebilir ürünleri ekonomiye kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz. GES ile kendi elektriğimizi üretiyoruz. Sanayisiyle, çiftçisiyle, gençleriyle ve kadınlarıyla üreten, gelişen ve ekonomisiyle büyüyen bir Mustafakemalpaşa için hep birlikte çalışıyoruz. Güçlü tarım, güçlü ekonomi hedefi için 131 mahallemizde eğitim programlarımız ve değerlendirme toplantılarımız devam edecek” dedi.