uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3679
EURO
35,1021
ALTIN
2.325,03
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KURUM’DAN MİLLET BAHÇESİ SÖZÜ

KURUM’DAN MİLLET BAHÇESİ SÖZÜ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



24.05.2021 14:33 | Son Güncellenme: 13.12.2021 14:35
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliğiyle bu dönem kente kazandırmayı planladığı yeşil alanlar arasında yer alan Gökdere Millet Bahçesi’nde ilk fidan toprakla buluştu.

Törene katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum; “Bursa’ya hizmet bizler için şereflerin en büyüğüdür” derken Bursa’ya yapılacak 7 millet bahçesinden birinin adresinin Mustafakemalpaşa olacağını söyledi.

Bursa’yı yeniden yeşille anılan bir kent haline getirmek amacıyla adımlarını kararlılıkla atan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Vakıf Bera Kent Parkı’nın açılışının ardından önemli bir çevre projesinin daha startını verdi.

Yıldırım ve Osmangazi’nin sınırını belirleyen Gökdere’nin her iki yakasını kaplayan yaklaşık 257 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek Gökdere Millet Bahçesi’nin sadece 2 bin 800 metrekaresinde sosyal donatılar, kalan alanda ise rekreasyon alanları bulunacak.

Gökdere Millet Bahçesi’nde 10 bin 887 metrekare alanda çocuk oyun köyü, yöresel bitkilerin mevsimsel renklendirme gösterilerinin yapılacağı 4 bin metrekarelik bitki gösteri alanları ve 2 bin 750 metrekarelik biyolojik gölet bulunacak. 2 bin metre uzunluğunda bisiklet parkurunun, 2 bin metre koşu yolunun ve 4 bin metre gezinti yolunun olacağı projede, 16 kameriye, 3 mangal pişirme birimi ve 31 piknik masası, piknik alanı yer alacak. Sosyal tesisin, yöresel satış ünitelerinin ve mescidin de olacağı projede bin 25 metrekarelik alanda millet kıraathanesi yapılacak. Bursa’ya büyük değer katacak Gökdere Millet Bahçesi’nde ilk fidan dikim törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri, belediye başkanları, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile vatandaşlar katıldı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

YEŞİL EN ÇOK BURSA’YA YAKIŞIR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, göreve geldikten sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşmede dile getirdiği 4 önemli konu başlığıyla ilgili olarak bugüne kadar çok önemli mesafeler aldıklarını söyledi.

Kent siluetini bozan Tower Plazanın yıkıldığını, Çelik Palas’ın arkasındaki binalarda yıkımın başlandığını hatırlatan Başkan Aktaş; “Hanlar Bölgesi’nin etrafı da açılıyor. Surların arkası, Üftade bölgesi Osmangazi Belediyemiz tarafından düzenleniyor. Beraberinde Sıcaksu’da da Akpınar’da da, 150 konutlarda da ha keza Mevlana’da yaptığımız 7 ve 8’inci etap kentsel dönüşümlerle de bu süreç hızlı bir şekilde devam ediyor. Dünyada yeşil her yere yakışır, her şehre yakışır, herkesin hayalidir. Ama bu şehir yeşil ile özdeşleşmiş ve Yeşil Bursa diye anılır. Herkes ‘Yeşil Bursa’ diye bahseder. Bu nedenle yeşil en çok Bursa’ya yakışır. Ve bu konuda da önemli çalışmalara imza attık. Sabah belediyemiz tarafından yapılan Vakıf Bera Kent Parkı’nı hizmete açtık. Şimdi de yıllardır konuşulan ancak çeşitli nedenlerle hayata geçirilemeyen Gökdere Millet Bahçesi’nde ilk fidanı toprakla buluşturuyoruz. Ben inanıyorum ki bir tarafı Osmangazi, bir tarafı Yıldırım olan bu proje Bursa’mıza büyük değer katacak. Bu projeye verdikleri destek nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanı’mız Murat Kurum’a şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BURSA’YA HİZMET ŞEREFLERİN EN BÜYÜĞÜ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da Türkiye genelinde 81 ile 81 milyon metrekare millet bahçesi projesi kapsamında yer alan Gökdere Millet Bahçesi’nin şimdiden Bursa’ya hayırlı olmasını diledi.

Bursa’nın çok özellikli ve önemli bir kent olduğunu ifade eden Bakan Kurum; “Bursa’mızın bizlere atalarımızın, tarihimizin emaneti olduğunu biliyoruz. Ve hep Bursa’nın fetih haberini bekleyen ancak alamadan hakka yürüyen Osman Gazi’nin, Bursa’nın çarşılarını ilk kez nizama sokan Orhan Gazi’nin, devletin doğu sınırlarının muhafazasını Bursa’dan başlatan Yıldırım Beyazıt’ın emaneti olduğunu biliyoruz. İşte tüm bu sebeplerden bakanlarımızla, milletvekillerimizle, memurumuzla, belediye başkanlarımızla, işçimizle hangi unvanla olursa olsun Yeşil Bursa’mıza hizmet etmek bizce şereflerin en büyüğüdür. İşte bu mütevazı, samimi ve ihlaslı kadroyla Bursa’mız için Bursa’mızın geleceği için gece gündüz demeden çalışıyor ve şehrimize, bu şehrin güzel insanlarına hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın, medeniyetimizin kadim genlerine yaraşır bir hedefi var. Bursa için 1 buçuk milyon metrekare yeni yeşil alan sözü var. Bugün biz de belediyemizin yanında durarak, 4’ü Osmangazi’mizde, diğerleri ise, Mustafakemalpaşa’da, Harmancık’ta, Nilüfer’de olmak üzere toplam 7 millet bahçesi yapıyoruz, yenilerinin de projelerini üretiyoruz” dedi.

ŞEHİRCİLİK DEVRİMİ

Konuşmasında Türkiye’de bir şehircilik devrimi yaşandığına dikkat çeken Bakan Kurum; “Sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul’dan adeta tırnaklarıyla kaza kaza başlayarak, alın teriyle, gözyaşlarıyla, aşkla ve bu aziz milletin dualarıyla ilmek ilmek örülerek 81 şehrimizde adeta bir şehircilik devrimi yaşandı. Bizim şehircilik devrimimiz hiçbir zaman tekdüze, derinliksiz, geçmişi silen, milleti hiçe sayan bir ceberut devlet şehirciliği olmadı. Tam aksine her nereye gittiysek vatandaşlarımızın rızasını alarak, vatandaşlık şahsiyetini güçlendiren, kimliğini, tarihini hatırlatan, ruh katan ve heyecanlandıran bir tarihe saygılı millet şehirciliğini hakim kıldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu millet bahçeleri projemiz var. 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefi ile şehirlerimize ve insanımıza nefes aldıracak yeni alanlar kazandırıyoruz. Aslında bu alanların çok daha fazla etkileri ve şehir için faydaları var. Şehrimizin nüfusumuzun yüzde 70’i deprem bölgelerinde yaşıyor. Bursa’mız da deprem şehri. Dolayısıyla deprem anında insanlarımızın toplanabileceği, deprem toplanma alanlarına olan ihtiyacı yaşadığımız tüm depremlerde görüyoruz. İşte bugün açtığımız Vakıf Bera Kent Parkı da daha önce Bursa Stadı’nın yerine yaptığımız Millet Bahçesi de şimdi fidanlarını dikeceğimiz millet bahçemiz de depremde birer toplanma alanı vazifesi görecek. Allah göstermesin bir deprem esnasında burada geçici barınmadan beslenme, sağlık, gıda ihtiyaçlarının giderilmesine kadar her türlü hizmet verilecek” diye konuştu.

SÖZ BİLMEZ MUHALEFET

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala da konuşmasında genel gündeme değinip, muhalefeti eleştirdi. Ala; “İş bilmez muhalefeti çok gördük ama söz bilmez muhalefeti de yaşıyoruz. Bugünlerde biz Filistinli kardeşlerimizin her türlü hakkını, hukukunu, insanlık vicdanında yer bulmuş direnişlerini her platformda savunuyoruz. Cumhurbaşkanımızın milletin iradesinin temsilcisi olarak dile getirdiği konularla savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz. En şiddetli biçimde yapılan zulme karşı çıkıyoruz, karşı çıkmaya da devam edeceğiz Bu mücadelenin dünyada bayraktarlığını yapmış bir milletin temsilcisi olarak Cumhurbaşkanımızı bu zulmü yapan Netanyahu ile aynı cümlede kullanmak söz bilmezliktir.  En başta Filistinlilere hakarettir. Bu milletin maden yönetimine taliptir. O zaman ne yaptığını da bilecek, ağzından çıkanı kulağı da duyacak, ne söylediğini de bilecektir” diye konuştu.

Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da Bursa’nın 2002’den bu yana merkezi idareden 50 milyar TL’lik yatırım aldığını ve bu yatırımların hızla devam ettiğini kaydetti.

Gökdere Millet Bahçesi’nin yapılacağı alanın DSİ’den belediyelere tahsisi noktasında emek veren Devlet eski Bakanlarından Faruk Çelik de insanların gelip geçici olduğunu ancak kalıcı olan bir eserin daha Bursa’ya kazandırıldığını vurguladı.

Bursa Valisi Yakup Canbolat ise, aynı zamanda deprem toplanma alanı olarak da kullanacak Gökdere Millet Bahçesi’nin sahip olacağı sosyal donatılarla dinamik bir yaşam alanı olacağını söyledi.

Törende söz alan TOKİ Başkanı Ömer Bulut ise, TOKİ olarak bugüne kadar Bursa’ya 23 bin 500 konut, 27 okul, 940 yatak kapasiteli 8 hastane, sağlık ocakları, huzurevi, öğrenci yurdu, 21 adet cami gibi çok sayıda sosyal tesis kazandırdığını ve güncel rakamlarla Bursa’ya yaklaşık 7,5 milyarlık yatırım yaptıklarını açıkladı.

Konuşmaların ardından Gökdere Millet Bahçesi’ne ilk fidan Bakan Kurum, Başkan Aktaş ve protokol üyeleri tarafından dikildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.