uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘LÖSEMİDE BELİRTİLERE DİKKAT EDİN’

‘LÖSEMİDE BELİRTİLERE DİKKAT EDİN’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



10.11.2021 06:55 | Son Güncellenme: 09.11.2021 19:26
A+
A-

Bursa Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Halk arasında ‘Kan Kanseri’ olarak bilinen löseminin, kemik iliğindeki hücrelerin kontrolsüz ve aşırı çoğalması ile ortaya çıkan, tedavi edilmediği takdirde ölümle sonuçlanan bir hastalık olduğunu bilgisini veren Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, lösemi hastalığının çocukluk çağındaki kanser vakalarının üçte birini oluşturduğunu belirtti.

ÜCRETSİZ TEDAVİ

Hastalığın en çok 2 ila 5 yaş arasında görüldüğüne dikkat çeken Dr.Yavuzyılmaz; “Çocuğun doktora gitmesini sağlayan belirtiler olduğu için çocukluk çağı lösemisine sıklıkla tanı konulur. Dolayısıyla löseminin erken bulmanın en iyi yolu, bu hastalığın olası belirtilerine dikkat etmektir” dedi.

Soluk görünüm, ateş, halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, nedensiz burun ve cilt altı kanamaları, lenf bezlerinde büyüme, kansızlık, karaciğer-dalak büyümesinin belirtiler arasında olduğunu ifade eden Dr. Yavuzyılmaz, erken teşhisin önemine değinerek; “Günümüzde çocukluk çağı lösemileri %80 oranında tedavi edilebilmektedir. Hastalık, ülkemizde de başarı ile tedavi edilmekte olup tedavi başarısı diğer dünya ülkelerinden farklılık göstermemektedir. Lösemi kemoterapi ile tedavi edilmektedir. Gerekli olduğu durumlarda kemik iliği nakli, radyoterapi gibi tedaviler de kullanılmaktadır. Çocuklarda lösemi tedavisi devletin güvencesi altında olup ücretsiz yapılmaktadır. Erken teşhis ve tedavi ile lösemiden bütünüyle kurtulmak mümkün. Ebeveynler, çocuklarında aniden ortaya çıkan ve bir süredir devam eden belirtiler konusunda dikkatli olup, bu belirtileri gördüklerinde aile hekimlerine derhal başvurmalıdır” ifadelerini kullandı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.