uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘MESLEK LİSELERİNE DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR’

‘MESLEK LİSELERİNE DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



08.11.2021 10:24
A+
A-

Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi noktasında öncü kurumlar olan meslek liselerine sahip çıkılması gerektiğini söylerken; “Bilimsel yöntemleri kullanma becerileri ile donanmış, birlikte çalışma alışkanlığı kazanmış teknik personel ülkemizin itici gücüdür” dedi.

Sadettin Akkoyunlu, ERASMUS projesi kapsamında yurt dışında staj çalışması yapacak olan Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi heyetini Ticaret Borsası’nda ağırladı.

Okul Müdürü Cengiz Çarkacı ve Romanya’nın başkenti Bükreş’te 10 gün süreyle ‘CNC Ferze Stajı’na katılacak öğrenci ve öğretmenlerle bir araya gelen Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu; “ Yalnız sanayi de değil tarım alanında da orta kademe teknik elemanlar yetiştirilmesini sağlamalıyız” diye konuştu.

Akkoyunlu, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje ekibi tarafından hazırlanan ‘CNC Ferze Stajı’ için Makine Teknolojisi Bölümünden iki öğretmen ve beş öğrencinin, 14-28 Kasım 2021 tarihleri arasında sürecek proje kapsamında Romanya’nın başkenti Bükreş’te öğrenci hareketliliğine katılacak olmalarının anlamlı olduğunu ifade etti.

“KALKINMA, MESLEĞİ OLANLARIN ELİNDE’


Weltew Home Mustafakemalpaşa

“Mesleki ve teknik eğitimin güçlenmesine daha fazla ihtiyacımız var” diye konuşan Ticaret Borsası Başkanı Sadettin Akkoyunlu; “Bir meslek öğrenmek, eskilerin tabiriyle altın bileziktir. Türkiye gibi genç nüfusu yüksek olan ülkemiz bu açıdan avantajlı.  Mesleki eğitim yönetiminde gün geçtikçe yeni modeller ortaya çıkıyor. Sanayi ve tarım gibi stratejik alanlarda daha fazla teknik insan ve donanım ihtiyacı bulunurken, yurtdışında alınan eğitimler ve kurslarla gençlerimiz farklı tecrübeler ve yenilikler ediniyor. Mezunu olduğum okulda gerek eğitim kadrosu ve gerekse de donanımıyla Mustafakemalpaşa’nın lokomotifi. Bölgemizin kalkınması gençlerimizin elinde. Bizlerde Mustafakemalpaşa’nın iş dünyası temsilcileri olarak gençlerimize yeni iş alanları oluşturmakla mükellefiz. Heyetimize ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, Bükreş’teki eğitim programının hem öğrencilerimize hem de öğretmenlerimize hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.