uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3680
EURO
34,9630
ALTIN
2.325,55
BIST
9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

MİCROCREDİTTOKEN DÖNEMİ 14 OCAK’TA BAŞLIYOR

MİCROCREDİTTOKEN DÖNEMİ 14 OCAK’TA BAŞLIYOR
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



12.01.2022 09:05 | Son Güncellenme: 11.01.2022 19:08
A+
A-

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ve Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Dr. Muhammed Yunus’un 2003 yılında başlattığı yoksullara yönelik mikrokredi finansman modelinde yeni döneme geçiliyor.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), dar gelirli kadınlara yönelik sağladığı mikrokredide finansman problemini çözmek amacıyla token dönemini başlatırken, 14 Ocak’ta ön satışa sunacağı ve toplam 2 milyar adet üretilecek MicroCreditToken ile 1,5 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyor.

TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı ve Türkiye’de Mikrokredinin öncüsü Prof. Dr. Aziz Akgül, yaptığı açıklamada; “MicroCreditToken’in nihai amacı, hepitalist bir dünyada finansal kaynaklara erişimi arttırarak yoksulluğu azaltmak ve dünyada mikrogirişimciye yönelik mikrokredi projelerinde kullanılan tek token olmaktır” dedi.

Mevcut bir kripto para birimi blokzincirine bağlı tokenlere her geçen gün yenileri eklenirken, dar gelirli kadınlara finansman sağlayan TİSVA’nın kaynak temini amacıyla çıkaracağı MicroCreditToken 14 Ocak’ta ön satışa sunulacak.

Bugüne kadar 64 ilde 93 şubeyle 200 binden fazla yoksul kadına, 1 milyar 250 milyon TL’den fazla mikrokrediyi teminat ve kefalet olmadan verdiklerini söyleyen TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, tahsilat oranın yüzde 100 olduğunu söyledi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

SOSYAL GİRİŞİMCİLİK YENİ BİR İVME KAZANACAK

Akgül; “Teminat ve kefalet sistemi olmadan tamamen güvene dayalı olarak yoksullara verilen mikrokredilerde, PAR (Risk Altındaki Bakiye Tutarı) raporunda belirtildiği gibi yoksullara verilen mikrokredilerin tahsilat oranı yüzde 100’dür. Oysa ki Türk bankacılık sisteminde temerrüde düşmüş kredilerin 2021 yılının ikinci çeyreğinde toplamı 2,2 milyar TL’dir. Etki Yatırımı Platformu ‘ETKİYAP’ tarafından yapılan 2020 yılı Mikrokredi Sosyal Etki Analizine göre Türkiye Grameen Mikrofinans Programı 1 TL karşılığında 4 TL etkiye sahiptir. Bu durumda 2020 yılında 36.799 mikrogirişimciye 143.688.169 TL mikrokredi dağıtımı yapılarak 581.937.084 TL’lik bir değer oluşturulmuştur” dedi.

Yoksulların işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmak için finansal ve sosyal aracılık hizmeti sunduklarını anlatan Prof.Dr. Aziz Akgül, finansman eksikliğinden dolayı mikrokredi arayışındaki yoksulların ihtiyaçlarının tam olarak karşılanamadığını ifade etti.

Finansman sorunu karşısında küresel mikrofinans sistemine ve sosyal girişimciliğe yeni bir ivme kazandırarak fon kaynağı oluşturmak için MicroCreditToken fikrini geliştirdiklerini kaydeden Akgül; “MicroCreditToken ile birlikte yoksullara mikrofinans hizmetleri sunarken; merkeziyetsizliği, şeffaflığı ve güveni esas alan Blokzinciri teknolojisinin temel değerlerinden yararlanılmasını amaçlıyoruz” diye konuştu. 

MİCROCREDİTTOKEN 2 MİLYAR ADET ÜRETİLDİ

Dar gelirli kadınların finansmanında MicroCreditToken (MCT) döneminin 14 Ocak’ta başlayacağını duyuran TİSVA Kurucusu Prof. Dr. Aziz Akgül şöyle konuştu; “MicroCreditToken (MCT) ile hedefimiz Marsa gitmek değil, yoksulluğun olmadığı bir dünyaya ulaşmak. MicroCreditToken, dünya genelinde mikrokrediye ihtiyaç duyan yaklaşık 1,5 milyar yoksula finansal sermaye desteği sağlamayı amaçlıyor. Böylece dünya genelinde yoksulluğun, sosyal girişimcilik ve mikrofinans vasıtasıyla ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz. Toplam 2 milyar adet MicroCreditTokendan, 2022 yılında 300 milyon adet arz edilecektir.” dedi.

Eylül 2015’te yapılan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesinde, aralarında Türkiye’nin de olduğu 193 ülkenin imzasıyla 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin kabul edildiğini hatırlatan Akgül, şunları söyledi; “Her boyutuyla yoksulluğun ortadan kaldırılması, sürdürülebilir kalkınma için vazgeçilmez bir gereklilik olarak kabul edilmiş ve yayınlanan 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri içinde birinci hedef olarak; ‘her çeşit yoksulluğu, nerede olursa olsun sona erdirmek’ olarak belirlenmiştir. İşsizliğin ve yoksulluğun azaltılması için mikro tedbirlerin alınması için, küçük bir sermaye olan mikrokredi stratejisi vasıtasıyla hepitalist dünyada eşitliği, adaleti ve finansal kaynaklara ulaşım mümkün hale gelecektir.”

MicroCreditToken, www.microcredittoken.com platformunda 14 Ocak 2022 tarihinde ön satışa sunulacak. Ön satıştan faydalanmak için web sitesi ziyaret edilerek satış öncesi kayıt yaptırılabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.