uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3277
EURO
35,0598
ALTIN
2.296,98
BIST
9.045,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

MİLLET İTTİFAKI’NDAN ‘ARAZİ’ AÇIKLAMASI

MİLLET İTTİFAKI’NDAN ‘ARAZİ’ AÇIKLAMASI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



14.12.2020 18:27 | Son Güncellenme: 09.08.2021 18:28
A+
A-

Mustafakemalpaşa CHP ve İYİ Parti yönetimleri, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalleye dönüştürülen köylerdeki arsaların gasp edilerek, bunlara yerel yönetimlere kaynak oluşturma amacı yüklendiğini söyledi.

Ocaklı Mahallesi’ndeki vatandaşlarla bir araya gelen Mustafakemalpaşa CHP Teşkilatı Başkanı Tandoğan Kuru, İyi Parti Teşkilatı Başkanı Tevfik Demir ve parti yöneticileri, Millet İttifakı adına açıklamalarda bulundu. 

Büyük umutlarla çıkarılan Büyükşehir Yasası’nın altı doldurulmadığı için seçim kazanma yasasına dönüştürüldüğünü, yeterli kaynak aktarılmadığı için ise yerel yönetimlerin sorunlarının katlandığını dile getiren Millet İttifakı bileşenleri, özellikle köy arazilerinin vatandaşın elinden alındığını vurguladı.

‘ARSALAR KÖYLÜNÜN ELİNDEN ALINIYOR’


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Basın açıklamasında; “ Köyde yaşayan ve Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ‘Milletin Efendisi ‘olarak gösterilen halka; bu başında büyük kelimesinin olduğu ama köy halkına zulüm yasasına dönüşen Büyükşehir Yasası; köy halkına eziyet çektirmeye devam etmektedir. Köy kanunu gereği köyün gelişmesi, büyümesi, artan nüfusun ihtiyaçlarını karşılaması, kısaca köyde üretimin devam etmesi için köy halkına kolaylık olsun diye köylünün ortak mallarından oluşturulan arsalar; Kasım 2017 tarihinde çıkarılan 7061 sayılı yasa da 442 sayılı Köy Kanunu’na 5.geçici madde ilave edilmesi ile yerel yönetimlere kaynak amacına dönüştürülmüştür. Ancak yapılan düzenleme o kadar acımasızdır ki; köy halkının elinde olan arsalar üzerine yapı inşa edilmediği bahane edilerek, bu arsalar gasp edilip, köylünün elinden alınmakta ve yerel yönetimlere kaynak oluşturma amacı yüklenmektedir. Yerel yönetimlere kaynak oluşturmak için ‘Milletin Efendisi’ olan ve bu nedenle ses çıkarmadığı için köylüye yüklenmek ne derece doğrudur? Oysa aynı Kanunun Geçici 1.maddesinde ise 2009 yılından önce köy tüzel kişiliği iptal olan ya da belediyelere bağlanan köylerde yapılan arsa işlemlerinde bina yapma şartının aranmadığı hükmü yer almaktadır. Devletimizin çalışanlarının, sosyal devlet anlayışı ile hareket ederek kanun yapıcıları bu bağlamda uyarması gerekmez miydi?” denildi.

‘MECLİSTE KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Liyakat olmadan yapılan atamaların millete zarar verdiğinin bildirildiği açıklamada; “Sonuç olarak Millet ittifakı İYİ PARTİ VE CHP’li belediye meclis üyelerimiz konunun takipçisi olmuş önce sözlü olarak konu belediye meclisinde gündeme getirilmiş sonra Ekim-2020 toplantısında yazılı önerge verilmiştir. Konu, Aralık 2020 belediye meclis toplantısında meclis üyelerimiz tarafından tekrar gündeme getirilmiş ancak arsaları satmayı görev edinen Cumhur İttifakı’ndan ses çıkmamıştır. Belediye Meclis üyelerimiz konunun takipçisidir. Her zaman milletimizin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz” sözlerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.