uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,6000
EURO
34,8429
ALTIN
2.494,51
BIST
9.535,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
17°C
Bursa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

MİLLİ BİRLİK RUHU EBEDİYEN AYAKTA

MİLLİ BİRLİK RUHU EBEDİYEN AYAKTA


26.07.2021 00:40
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 5. yılında hain kalkışmaya direnen şehit ve gaziler minnetle anıldı.

15 Temmuz’da demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan Adnan Menderes Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, tek yürek olarak bu anlamlı günde ‘Milli Birlik’ ruhunu bir kez daha gösterdi.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar,  programda yaptığı konuşmada; “Malazgirt, Söğüt, İstanbul, Çanakkale, Kut’ül Ammare ve Kıbrıs toprakları şahidimizdir. Büyük Türk Milleti; kalleşçe yapılan tüm saldırıları, 15 Temmuz’da olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret ve imana sahip olarak tam bağımsız, hür ve aydınlık yarınlara doğru yoluna devam edecektir” dedi.

Mustafakemalpaşa’da FETÖ/PDY’nin darbe girişiminin yıl dönümü olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde bir kez daha şehit ve gaziler şükranla anıldı.

Hain girişimin 5. yılında gerçekleşen anma programının bu yılki adresi de, 15 Temmuz sürecinde demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan ve binlerce insanı ağırlayan Adnan Menderes Meydanı oldu.

15 Temmuz Perşembe günü saat 19.30’da sanatçı ve eski milletvekili Uğur Işılak’ın halk konseri ile başlayan program kapsamında, belediye bandosu, mehter takımı gösterisi, meddah hikâyeleri ve derneklerin katılımı ile halk oyunları gösterileri yapıldı.

‘TEK VÜCUT OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Protokol ve vatandaşları bir araya getiren 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün de yaptığı konuşmada hain darbeyi lanetleyen Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Bu toprakların çocukları 15 Temmuz 2016 gecesini asla unutmayacak ve unutturmayacaktır. FETÖ/PDY terör örgütünün hain darbe girişimi, ülkesine, milletine, demokrasiye, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, büyük ve güçlü Türkiye idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran necip milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, asil Türk Ordusu’nun vatanperver komutanları, Mehmetçiğimiz ve milletimizle tek vücut olarak hainlere karşı mertçe, tanklara karşı göğüslerini siper ederek kalkışmayı engellemiş ve tarihe altın harflerle nakşedilecek bir zafere imza atmışlardır. Malazgirt, Söğüt, İstanbul, Çanakkale, Kut’ül Ammare ve Kıbrıs toprakları şahidimizdir! Büyük Türk Milleti; kalleşçe yapılan tüm saldırıları, 15 Temmuz’da olduğu gibi, daima ortadan kaldıracak inanç, cesaret ve imana sahip olarak tam bağımsız, hür ve aydınlık yarınlara doğru yoluna devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle; şanlı bayrağımızın dalgalandığı her karış toprak için demokrasi ve milli irade mücadelesinin bedelini canlarıyla ödeyen, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Çok kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyor, tüm halkımızın şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve selamlarımı sunuyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından gecede, Kuranı- Kerim tilaveti, mevlit ve dualarla şehitler anıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının canlı yayınla meydanda izlendiği programda, 15 Temmuz şiirleri okunarak camilerden selalar verildi.

15 Temmuz temalı fotoğraf sergisi de Adnan Menderes Meydanı’nda izlenime açıldı.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.