uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

MTAL’DEN ANLAMLI ÇALIŞMA

MTAL’DEN ANLAMLI ÇALIŞMA
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



06.01.2021 08:36 | Son Güncellenme: 12.08.2021 08:37
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından; ‘sanat, bilim, kültür, spor ve yaşam’ ana temalarıyla hayata geçirilen tasarım beceri atölyelerinin Bursa için ilk etapta belirlenen okullarına kurulum işlemi, meslek liseleri tarafından yapıldı.

Çalışmalar kapsamında, Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin de yer aldığı 3 okul, 16 ilçede bulunan 101 okula 11 farklı kategoride toplam 149 tasarım ve beceri atölyesinin kurulumunu gerçekleştirdi.

Mustafakemalpaşa’daki 9 okula yönelik hazırlanan atölyelerin kurulumu, Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından yürütüldü.

Tasarım ve projelendirmesi Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ve Mustafakemalpaşa’da Bakanlıkça belirlenen toplam 9 okula kurulan Fen-Teknoloji-Matematik (FETEM), Yazılım ve Tasarım, Görsel Sanatlar, Ahşap ve Metal, Müzik, Salon Sporları, Açık Hava Sporları, Drama, Dil ve Eleştirel Düşünce, Yaşam Becerileri ile Bahçe ve Hayvan Bakımı olmak üzere 11 farklı kategoriden atölyenin tasarım, üretim ve tedarik süreçleri Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde görev yapan öğretmen ve öğrenciler tarafından yürütüldü.

‘KOORDİNASYONU MESLEK LİSELERİ SAĞLADI’


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe; “Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklarımızın sahip olduğu yeteneklerin uygulama düzeyinde geliştirilmesi, el becerilerinin artırılması amacıyla hayata geçirilmektedir.  Bizler de Mustafakemalpaşa’da Bakanlığımızın destekleri, meslek liselerinde görev yapan öğretmen ve öğrencilerimizin özverili çalışmalarıyla 9 okulumuzda 11 atölyenin kurulumunu tamamlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizin düşünmeye, tasarlamaya ve üretmeye zaman ayırabilecekleri şekilde kurulan atölyeler, mesleklerle ilişkilendirilmiş şekilde hazırlandı. Bu sürecin, tamamen meslek liselerimizin koordinasyonunda yürütülmesi, yapılan işi daha da özel kılıyor. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin salgın sürecine rağmen gösterdikleri olağanüstü gayret bizler için çok kıymetli.  Bu vesileyle 11 atölyenin kurulumunu eksiksiz bir şekilde gerçekleştiren Mustafakemalpaşa MTAL yöneticilerine, emek veren öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA 9 OKULA ATÖLYE

Çalışmalar kapsamında, Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı 9 okula (Yeşilova İlkokulu, Tatkavaklı Ortaokulu, Öğretmendavut İlkokulu, Yalıntaş İlkokulu, Taşpınar İlkokulu, Mustafakemalpaşa Ortaokulu, İbrahim Önal Fen Lisesi, Züferbey İmam Hatip Ortaokulu ve Devecikonağı Ortaokulu) 11 farklı kategoriden toplam 11 tasarım ve beceri atölyesinin kurulumu gerçekleştirildi.

Tasarım beceri atölyeleriyle; öğrencilerin okulda düşünmeye, tasarlamaya ve üretmeye zaman ayırabileceği ortamlar oluşturuluyor. Öğrenciler, atölyelerde ilgi ve mizaçları doğrultusunda hem yaşam becerileri kazanıyor hem de mesleki yeteneklerini çok küçük yaşlarda keşfetme imkanı yakalıyor.

Çocukların düşünsel, duygusal ve fiziksel ihtiyaçlarını destekleyecek şekilde teori ve pratiği bir araya getirecek atölyelerle, öğrencilerin ilkokul 1. sınıftan itibaren, psikomotoryetenek ve becerilerini daha fazla kullanacağı bir eğitim ortamının hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.