uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

MUCİZE DEĞİŞİM

MUCİZE DEĞİŞİM
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



29.09.2021 09:50 | Son Güncellenme: 28.09.2021 17:48
A+
A-

2 yaşındayken evlerinde çıkan yangında alevlerin arasında kalan Buse Kamalı’nın yüzünün büyük bölümü yandı. O günden bu yana yeni bir yüz hayaliyle mücadeleyi hiç bırakmayan genç kız, 17 yılda geçirdiği 45 ameliyatla yeniden doğdu

Mustafakemalpaşa’da yaşayan Buse Kamalı, 2004 yılında henüz daha 2 yaşındayken evlerinde çıkan yangında mahsur kalmış, vücudu ve yüzünün büyük bölümü yanmıştı. Hayata küsmek yerine 17 yıldır mücadele ederek tam 45 kez ameliyat olan Kamalı’nın yeni bir yüz hayali gerçek oldu. Son olarak burun ameliyatı da olan 19 yaşındaki Buse Kamalı, mutlu bir yuva hayalini kuruyor.

Susurluk’ta ikamet ettikleri 2002 yılında 2’nci kızları Buse’yi kucaklarına alan Kamalı çifti iki yıl sonra adeta kâbusu yaşadı. 2 yaşındayken oturdukları evde elektrik kontağından çıkan yangında mahsur kalan Buse Kamalı, ailenin ve itfaiye ekiplerinin çabalarıyla kurtarılabildi. Evleri yanan aile daha sonra Mustafakemalpaşa’ya göç etti. Yangında vücudunun, ellerinin ve yüzünün çok büyük kısmı yanan Buse, henüz o yaşlarda minik bedeniyle başladığı zorlu tedavi yolculuğunda çok büyük bir yol kat etti. Akile ve İlhan Kamalı çifti, çalmadık kapı, gitmedik hastane bırakmadı. Başlatılan bağış kampanyası ile Türkiye’nin birçok yerinden Buse Kamalı ve ailesine yardım yağdı.

2 YAŞINDAN BERİ 45 AMELİYAT

Genç kız, 2 yaşından bu yana tam 45 kez ameliyat oldu. Doku nakli yapılan Kamalı’ya son olarak burun estetiği oldu. Yanan burnuna yenisi yapılan genç kız büyük sevinç yaşadı. Son ameliyatını geçtiğimiz gün olan Buse Kamalı’nın burnuna operasyon yapıldı. Her ameliyat ve operasyonun ardından yüzü ve vücudu biraz daha eski haline dönen genç kızın yüzündeki mucizevi değişim gözlerindeki mutluluğa da yansıdı. Baba İlhan Kamalı, aile olarak kızları için canla başla çabaladıklarını ve ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceklerini söyledi. Baba Kamalı; “Kızımızdaki değişim net bir şekilde anlaşılıyor. Her geçen gün kızımız biraz daha iyileşiyor. Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

DOKTORLAR VE YARDIMSEVERLERE TEŞEKKÜR

İnsanlar kendisinden korktuğu için arkadaşlık kuramayan Buse Kamalı, ameliyatlar sonrası adeta yeniden doğdu. Özgüveni yerine gelen genç kız, mutlu bir yuva hayalleri kurarken, kendisine bugünleri görmesine vesile olan hayırseverleri de unutmuyor.

Hiç tanımadığı, isimlerini dahi bilmediği hayırseverlere minnettar olduğunu söyleyen Kamalı; “Yurt dışından bile bana destek olanlar oldu. Çok minnettarım onlara. Özellikle benden şefkat elini esirgemeyen doktorlara da sonsuz teşekkürler ederim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.