uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA BİONTECH DÖNEMİ

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA BİONTECH DÖNEMİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



05.04.2021 15:02 | Son Güncellenme: 27.10.2021 15:03
A+
A-

Türk bilim insanı Uğur Şahin ve ekibinin geliştirdiği Almanya merkezli Pfizer/BioNTech aşılarının uygulanmasına başlandı. Bursa’da Biontech aşılama merkezlerinden biri de Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasıyla 2 Nisan tarihinde uygulanmaya başlanan Alman Pfizer/BioNTech koronavirüs aşıları için Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nin de aralarında bulunduğu Bursa’da 5 hastane yetkilendirildi.

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi ile birlikte İnegöl, Gemlik, Şehir ve Yüksek İhtisas hastanelerinde aşı hakkı açılan ve MHRS randevu sistemi üzerinden Biontech’i seçenler aşılandı.

Pfizer/BioNTech Kovid-19 aşısının etkinlik oranı  1 Nisan tarihinde Pfizer ve BioNTech’ten yapılan ortak açıklamayla  yüzde 91,3 olarak güncellendi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın ‘2 milyon 800 bin doz BioNTech aşısı elimizde. 10 gün içinde bu sayı 4,5 milyona ulaşacak. Bu aşı her ilde belli hastanelerde uygulanacak’ sözleriyle duyurduğu Pfizer/BioNTech aşısında uygulama başladı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

İlk dozları 2 Nisan’da kollarla buluşan BioNTech aşısı, Türkiye’de bir süredir uygulanmakta olan Sinovac aşısı gibi inaktif aşılardan farklı olarak mRNA teknolojisi ile üretiliyor.

Öte yandan BioNTech aşıları Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nin de aralarında bulunduğu sadece belirli hastanelerde yapılabiliyor. Sistem üzerinden aile hekimliklerinde ve evde uygulaması tercih edilebilen tek aşı şu an için Sinovac.

Aşılama öncesinde imzalanan ve bir nüshası aşılanan kişide kalan onam formunda BioNTech aşısı ikinci dozunun 28 gün sonra yapılacağı belirtildi.

KILAVUZ YAYINLANDI

Sağlık Bakanlığı, BionTech’in geliştirdiği aşının kullanımına ilişkin kılavuz yayınladı.

Kılavuzda, aşı uygulanan ve alerjik reaksiyon gösteren kişilere ikinci doz yapılamayacağı belirtildi.

İlgili personelin aşının yapımında dikkat etmesi gerektiği hususlarında anlatıldığı kılavuzda, koronavirüs tedavisi gören kişilere, 180 gün içerisinde virüsü geçirmiş olanlara ve 10 gün içersinde temaslı olduğu tespit edilenlere BioNTech aşısının yapılmayacağı da belirtildi.

Aşı uygulamasından sonra olası alerjik reaksiyonlar açısından vatandaşların bilgilendirilmesi gerektiği olası bir etkiye karşı 15 dakika, alerji öyküsü olan kişilerinse 30 dakika süresince sağlık tesisinden ayrılmaması gerektiği uyarası da kılavuzda yer aldı.

Olası bir yan etki durumunda aşı uygulanan kişinin en yakın sağlık kurumuna başvurmasının hatırlatılması da istendi.

BioNTech aşısı olacak olan kişilerin iki hafta öncesinde ve sonrasında farklı bir aşı olmaması gerektiğinin de vurgulandığı kılavuzda, kuduz, tetanos toksoidi içeren aşılarla, kızamık, hepatit a/b aşıları gibi temas sonrası uygulanması gereken aşılarla zaman aralığı bırakılmasına gerek olmadığı da ifade edildi.

İlk doz BioNTech aşısı olan kişiler aşının ikinci dozunu ise ilk uygulamadan 4 hafta sonra olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.