uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3341
EURO
35,0774
ALTIN
2.308,07
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

MUSTAFAKEMALPAŞA’YA REHBERLİK MERKEZİ

MUSTAFAKEMALPAŞA’YA REHBERLİK MERKEZİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



08.11.2021 10:30
A+
A-

Bursa’ya 2021 yılı içerisinde 400 milyonluk yatırım yaptıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, önümüzdeki süreç için ise 400 milyonun üzerinde 23 yeni okul yapımı için karar aldıklarını belirtti.

Bursa Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Bursa milletvekilleri, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür ile bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yaklaşık 2 saatlik toplantının sonunda değerlendirmelerde bulundu.

“Tüm yatırımları onaylayacağız” diye konuşan Bakan Özer, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, İnegöl, Gemlik ve Orhangazi’ye 24 derslikli yeni okullar yapılacağını söyledi.

Okul ve sanat merkezleri yatırımlarında adı geçmeyen Mustafakemalpaşa’nın payına ise Rehberlik Araştırma Merkezi düştü.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; “Bursa’ya 2021 yılı içerisinde yaklaşık 400 milyon TL’lik yatırım desteğinde bulunduk. Bunların bir kısmı yeni okul, bir kısmı da güçlendirme ve destekleme ile ilgili süreçlerde kullanıldı. İlçelerdeki okullaşma oranlarını yükseltmek hem de öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azaltmak için değerlendirmeler sonucunda Osmangazi’ye 7 tane ilkokul ve ortaokulun yanı sıra özel eğitim kampüsü yapacağız. Bu kampüsün içinde özel eğitim anaokulu, özel eğitim uygulama okulu aynı zamanda özel eğitim meslek okulu olacak. Bir de özel eğitim öğrencilerinin velilerini çocuklarını beklerken nitelikli zaman geçirmeleri için halk eğitim kurslarını alacakları ayrı bir birim de olacak” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

‘TÜM YATIRIMLARA ONAY VERECEĞİZ’

Osmangazi’nin yanı sıra Yıldırım’a 5, Nilüfer’e 4, Gürsu’ya 2, İnegöl’e 3, Gemlik ve Orhangazi’ye de bir adet 24 derslikli ilk ve ortaokul yapılacağını belirten Bakan Özer; “Bugün itibariyle Valilik, Milli Eğitim Bakanlığımıza talep yazısını gönderecek ve bu tüm yatırımlara onay vereceğiz. İhaleye çıkılacak şekilde gerekli kaynakları Bursa’ya kazandırmış olacağız” diye konuştu.

‘YATIRIMLAR YÜZDE YÜZ ARTTI’

Bursa’da özel yetenekli öğrencilerin aktif olarak eğitim aldığı 5 tane merkez bulunduğunu belirten Bakan Özer; “Bunu 9’a çıkarmaya karar verdik. Gürsu, Kestel, Gemlik ve Osmangazi’ye birer tane daha sanat merkezi kazandıracağız. Bursa’da 7 tane Rehberlik Araştırma Merkezi bulunuyor. 4 tane daha ilave merkez yapacağız. Bu merkezler Mustafakemalpaşa, İznik, Gürsu ve Orhaneli’de olacak. Buradaki amacımız vatandaşlarımızın bulunduğu bölgelerde eğitim kurumlarına rahat şekilde ulaşımını ve erişimini sağlamak, mümkün olduğu kadar ikili eğitimleri ortadan kaldırmak. Yeni yatırımlarla birlikte Bursa’nın tüm ihtiyaçlarını gidermeyle ilgili çok önemli bir adım atmış olacağız” şeklinde konuştu.
Bakan Özer son olarak; “Bunlar yaklaşık olarak 400 milyon TL’nin üzerinde bir yatırım demektir. Bursa’nın yatırımlarını yüzde yüz arttırmış oluyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.