uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5959
EURO
34,8272
ALTIN
2.498,18
BIST
9.461,06
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
17°C
Bursa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

NETFLİX’İN BAŞINA MUSTAFAKEMALPAŞALI DİREKTÖR

NETFLİX’İN BAŞINA MUSTAFAKEMALPAŞALI DİREKTÖR


10.03.2021 16:28 | Son Güncellenme: 30.09.2021 16:30
A+
A-

Dünya genelinde en çok tercih edilen çevrimiçi dizi ve film izleme platformlarından biri olan Netflix’in Türkiye Direktörlüğü’ne aslen Mustafakemalpaşalı olan Pelin Mavili getirildi.

Dünya’da 200 milyon, Türkiye’de ise 3.5 milyon üyesi bulunan Netflix’in Türkiye Kamu Politikaları Direktörlüğü görevini yürüten Mavili, ilk, orta ve lise öğrenimini Mustafakemalpaşa’da tamamladı.

Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde, Yüksek Lisans eğitimini ise Almanya’da kamu politikası alanında yapan başarılı kadın yönetici daha önce de ICC Turkey, Pepsi Co ve General Electrics firmalarında görev aldı.

Şu an için ODTÜ’de doktora çalışmalarına devam ettiği öğrenilen Netflix Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Pelin Mavili, Mustafakemalpaşa’nın yetiştirdiği başarılı spor adamlarından Basketbol Antrenörü Mustafa Mavili ile evli.

‘ÜLKEMİZİN TEMSİLCİSİYİZ’

İstanbul’daki Dijital Dünya Çalıştayı’nda konuşan Netflix Kamu Politikaları Direktörü Pelin Mavili, ülkenin birer temsilcisi, büyükelçisi gibi bir görev hissederek çalıştıklarını ifade etti.

Mavili; “Türkiye’nin tanıtılması için kuvvetli bir fırsat var. Üreteceğimiz Türkçe içerikli dizilerimizde de fırsat var. Bununla alakalı 8 ülkede 8 bin Netflix üyesi üzerinden yaptırdığımız bir araştırmada Türkçe içerik izleyenlerin Türkiye’ye karşı nasıl hissettiklerini merak ettik. Türkiye’ye merak ve ilgilerinin 2 kat arttığını gördük. Türk ürünlerini almak istemelerinin, Türkçe öğrenme istemelerinin arttığını gördük. Türkçe içerik izlemekteki etkinin Kovid sonrasında turizm sektörüne yansıyacağını düşünüyoruz. Bu endüstrinin ekonomimize yapacağı çok büyük katkılar var.”

Netflix üzerinden içerik izlendiğinde Türkçeyi duyarak izleme eğiliminin yüksek olduğunu aktaran Mavili; “ Yurt dışında Netflix üzerinden Türkçe şovlar dinleyen bir kısım aile çocuklarını Türkçe kursuna göndermeye başladı. Tam da Sayın Cumhurbaşkanımızın dilimizin kullanılmasıyla ilgili seferberliğinin başladığı dönemde bu daha da çok anlamlı” dedi.

Mavili, Anadolu insanının çok kuvvetli hikayelerinin olduğunu vurguladı.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.