‘Duvarsız Eğitim’ temasıyla projelendirilen okul, anaokulu ve ilkokul seviyesindeki öğrencilere yönelik tasarlandı.
İnsanın doğadan bağımsız var olmaması gerektiği düşüncesiyle ortaya çıkan, çocukların doğayla iç içe eğitim almasına tanıdığı olanakla birçok gelişmiş ülkede yaygın olarak uygulanan bir eğitim yaklaşımı olan Doğa ve Fen Okulu’nun açılışı için geri sayım başladı.
İKİNCİ DÖNEM AÇILACAK
Çevre bilincine duyarlı bireyler yetiştirme hedefine uygun olarak Mustafakemalpaşa Ormankadı Ortaokulu bahçesinde projelendirilen Doğa ve Fen Okulu, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın ikinci döneminde kapılarını açacak.
Son rötuşların yapıldığı proje öncesi okulda öğrencilerle buluşacak öğretmenlerin eğitimleri de tamamlandı. Mustafakemalpaşa’da görev yapan 14 öğretmen, bir hafta süren eğitimleri başarıyla tamamlayarak sertifikalarını aldı.
Mustafakemalpaşa Kaymakamı Ahmet Altıntaş’ın onayının ardından Belediye Başkanlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Haziran ayında imzalanan iş birliği protokolü ile yapım çalışmaları başlayan ‘Orman Okulu Ekolojik Yaşam Merkezi-Doğa ve Fen Okulu’, eğitime hazır hale geldi.
Orman İşletme Müdürlüğü, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ile hayırseverlerin büyük desteği ile Ormankadı Ortaokulu’na ait arazide yürütülen Doğa ve Fen Okulu, ikinci yarıyılda açılacak.
EFE’DEN TEŞEKKÜR
Bu kapsamda okulda görev yapacak öğretmenlere yönelik bir hafta süren eğitimler de tamamlandı.
Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’nin katılımıyla başlayan ve beş gün süren çalışmalarla, 13 eğitimci öğretmen tarafından çeşitli atölye eğitimleri verdi.
Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Proje Koordinatörü Fatma Gül Göktaş ve öğretmenlerin de hazır bulunduğu törende, desteklerinden dolayı Ormankadı İlk-Ortaokulu Müdürü Tolga Arğın’a teşekkür etti. Efe, eğitim çalışmalarını başarıyla tamamlayan öğretmenlere teşekkür belgelerini verdi.
14 ÖĞRETMEN HİZMET VERECEK
14 öğretmenin tamamladığı atölye eğitimlerinde; İlk Yardım, Doğada Drama Teknikleri, Doğada Ritm, Doğada Sanat, Doğada Oyun, Tersine Mühendislik, Doğada Stem, Öğrenci Gözlem Teknikleri, Oyun Temelli Blok Kodlama, Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite Bozukluğu ve Başetme Yolları, Özel Eğitim Farkındalık Çalışması, Çocuklarla Felsefe, Doğada Gözlem ve Doğada Yaşam, Müfredata Entegre ve Plan Hazırlama, Doğada Zeka Oyunları, İzcilik, Hayal Gücü Atölyesi, Oyun Tasarım Atölyesi ve Doğada Spor Faaliyetleri konularında uygulamalı çalışmalar gerçekleştirildi.
HEDEF, ÇEVRE ETKİLEŞİMLİ EĞİTİM
MEB’in 2023 vizyonuna uygun olarak tasarlanan Ormankadı Doğa ve Fen Okulu, dört açık hava dersliği, beş açık hava tasarım beceri atölyesi, tarım uygulama alanı, kıl çadır dersliği, tavuk kümesleri, evcil hayvan barınakları, kompost ve geri dönüşüm alanı ile denge parkurundan oluşan bölümleriyle çocuklar için çevre bilincini, keşfetmeyi ve risk almayı hedefleyen çok yönlü bir programla hizmet verecek.