uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3695
EURO
35,0221
ALTIN
2.323,53
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘OSB EMİN ADIMLARLA BÜYÜYOR’

‘OSB EMİN ADIMLARLA BÜYÜYOR’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



21.04.2021 13:16 | Son Güncellenme: 12.11.2021 13:19
A+
A-

MKP OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kalın, tahsis edilen ancak henüz yatırıma başlanmamış arsalara bir an evvel yatırımların yapılması çağrısında bulundu, bu konuda hassasiyet gösterdiklerini kaydetti. 

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kalın, 37 faal firma ve 2 bin kişiye ulaşan istihdam potansiyeliyle MKP OSB’nin büyüme yolunda yavaş ama emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

1990 yılında 60 hektar alanda kurulan ve ilk firmanın 7 yıl sonra faaliyete geçtiği Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (MKP OSB), yatırım talepleri doğrultusunda rezerv alanlarını devreye aldı.

Bölge büyüklüğü önce 210 hektara, günümüzde ise 444 hektara ulaşan MKP OSB’de 2011 yılında 11 faal firma ve 350 çalışan istihdam edilirken bu yıl itibariyle sayı 37 faal firma ve 2 bin kişiye ulaştı.

150 MİLYON DOLAR


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kalın, büyümenin yavaş ama emin adımlarla olduğunu belirterek, 150 milyon dolarlık ihracat hedefleyen bir firmanın bu yıl içinde üretime geçeceğini kaydetti.

Kalın; “Bölge olarak su, yol, elektrik, doğalgaz, atık su arıtma tesisi gibi altyapı yatırımlarımızı tamamlandıkça yer tahsis ettiğimiz yatırımcılar da arttı. Süreç içinde birçok tahsisi de iptal ettik. İlave alanımızda ise büyük ölçekli yatırım çekmek için büyük parseller oluşturduk. Nitekim 2019 yılında 456 bin metrekarelik bir alanı böyle bir yatırımcıya tahsis ettik. Firma, 148 bin metrekarelik alanda ruhsat alarak inşaata başladı ve bu yıl üretime geçiyor. Yatırımın büyüklüğü 250 milyon dolar. Bu yatırım ile 1500 kişiye ilave istihdam ve yıllık 150 milyon doları bulacak bir ihracat hedefleniyor” dedi.

Levent Kalın, MKP OSB’nin Bandırma Limanı’na 60, Susurluk Demiryoluna da 15 kilometre uzaklıkta olduğuna dikkat çekerek yatırım için herhangi bir engelin bulunmadığı bölgeye yurt içinden de talep aldıklarını söyledi.

YERALTI ELEKTRİK ŞEBEKESİ

2011 yılından bu yana atık su arıtma tesislerinin günlük 2 bin metreküp kapasiteyle çalıştığını belirten MKP OSB Başkanı Levent Kalın, 2021 yılı yatırımları ile ilgili olarak şu bilgileri verdi; “Enerji kalitemizin artırılması için bölge içi elektrik dağıtım şebekemizin etap etap yeraltına alınmasına 5.5 milyon liralık bir yatırımla başladık. Yeni firmaların faaliyete geçmesi ile birlikte su ihtiyacını karşılayabilmek amacıyla ilave olarak 2 bin metreküp kapasiteli su deposu yapımına başlıyoruz. Bunun için de 2 milyon liralık bir yatırım gerçekleştireceğiz.”

5 TAHSİS İPTAL EDİLDİ

Başkan Kalın, mevzuat gereği tahsis edilen parselde iki yıl yatırım yapmayan sanayicilerin tahsislerinin iptal edildiğini belirterek, bu konuda hassas olduklarını, son iki yılda 5 tahsisi iptal ettiklerini hatırlattı. Kalın; “Bölgemizin gelişiminin daha hızlı olması için katılımcılarımızdan beklentimiz; tahsis edilen ancak henüz yatırıma başlanmamış arsalara bir an evvel yatırımların yapılmasıdır” şeklinde konuştu.

MASKE İÇİN TESİS KURULDU

Tahsis edilen 456 bin metrekarelik alanın üçte birinde inşaat ruhsatı alıp yatırıma başlayan yerli bir yatırımcı, bu yıl üretime geçecek tesiste maske gibi sağlık sektörüne dönük üretim yapacak.

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi

Kuruluş: 1990

Alan: 444 hektar

Sanayi parseli: 62 adet

Faal firma sayısı: 37

İstihdam: 2000 kişi

İhracat (Yıllık): 20 milyon dolar

Elektrik tüketimi (2020): 64.7 milyon kWh

Doğalgaz tüketimi (2020): 14.2 milyon m3

Su tüketimi (2020): 750 bin m3

Yönetim

Başkan: Levent Kalın

Yönetim Kurulu: (Başkan Vekili) Atalay Çetin, Cevdet Çağal, Yusuf İyigüllü, İbrahim Etkeser

Bölge Müdürü: Alaattin Üçok

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.