uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3578
EURO
35,0024
ALTIN
2.326,06
BIST
9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

OSB’YE MESLEKİ EĞİTİM BÜROSU

OSB’YE MESLEKİ EĞİTİM BÜROSU
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



12.01.2022 09:55 | Son Güncellenme: 12.01.2022 11:40
A+
A-

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (MKPOSB) Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu açılışı gerçekleşti.

Açılış programı, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezinde ve tüm Türkiye de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu ile MKPOSB’de işgücü piyasasındaki arz talep dengesini oluşturmak, mesleki ve teknik eğitim mezunlarının istihdam oranlarını artırmak ve işgücünün gerçek iş ortamlarında yetişmesi sağlamak amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü kapsamında Mustafakemalpaşa OSB Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu hizmete açıldı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Açılış programına; Kaymakam Ahmet Altıntaş, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kalın, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Cengiz Çarkacı, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Erdoğan Kaplan katıldı.

HEDEF, NİTELİKLİ MESLEKİ EĞİTİM

MKPOSB’de yapılan açılış kurdele kesim töreni, Cumhurbaşkanlığında düzenlenen kurdele kesim töreniyle eş zamanlı olarak yapıldı.

Açılışta konuşan Kaymakam Ahmet Altıntaş, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi ile eşleştirildiğini söyledi.

Açılan Mesleki Eğitim Merkezi İrtibat Bürosu ile fabrikaların kalifiye eleman ihtiyacının karşılanmasının amaçlandığını vurgulayan Kaymakam Altıntaş; “Bu iş birliğindeki amaç Organize Sanayi Bölgesi’nin istediği nitelikli elemanları buraya göndermek. Aynı zamanda burada fabrikalarda öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerini sağlamak” dedi.

İrtibat bürosu ile OSB’de yer alan işletmeler ile işbirliğinin güçlendirilmesi, OSB’nin mesleki eğitime erişim kapasitesinin arttırılması, işletmelerin nitelikli iş gücü ihtiyaçlarının karşılanması, mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin arttırılması hedefleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.