uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5491
EURO
34,7347
ALTIN
2.492,76
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
20°C
Bursa
20°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

PANDEMİDE NEFES KREDİSİ

PANDEMİDE NEFES KREDİSİ


02.06.2021 12:43 | Son Güncellenme: 19.01.2022 12:45
A+
A-

Uzkınay, üyelerin kullanacağı kredinin 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacağını aktardı.

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Uzkınay, 2020 yılında 1 milyon TL altında cirosu olan işletmelerin azami 50.000 TL, 1 milyon TL ve 10 milyon TL (dâhil) arasında cirosu olan işletmelerin ise azami 200.000 TL Nefes Kredisi kullanabileceklerini açıkladı.

TSO üyelerinin 7 Haziran’dan itibaren Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası’nın Mustafakemalpaşa’daki şubelerine başvuruda bulunabileceklerini söyleyen Uzkınay; “Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırma protokol imzalanan bankalara ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sağladığı destekle KGF’ye ait olacaktır. Odamızca banka şubelerine bloke edilen mevduat teminat kapsamında olmayacaktır. Kredi değerlendirme sürecinde Odamız kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecek, referans vermeyecektir” dedi.

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Uzkınay, ‘Nefes Kredisi’ hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

“ Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak üzere geçtiğimiz dönemlerde odalarımızın değerli katkıları ile başarıyla gerçekleştirilen Nefes Kredisi projesi tekrar başlatılmaktadır” diyen Uzkınay, projeye ilişkin protokolün Kredi Garanti Fonu ve bankalar ile imzalandığını kaydetti.

Uzkınay; “Protokol imzalanan bankalar, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası’dır. Bu çerçevede, oda üyelerimiz, bahsi geçen bankaların ilçemizdeki şubelerinin tamamından 07.06.2021 Pazartesi günü itibarıyla başvuruda bulunarak kredi kullanabileceklerdir” dedi.

BRÜT FAİZ ORANI YILLIK % 17,50

Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Uzkınay, ‘Nefes Kredisi Projesi’ne ilişkin diğer detaylar hakkında şunları söyledi; “Üyelerin kullanacağı kredi 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacaktır. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık % 17,50 olacaktır. Krediden 2020 yılı cirosu 2019 yılı cirosuna göre %25 düşük olan üyeler faydalanabilecektir. 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş şirketler için bu şart aranmayacaktır. Ciro kaybı koşulu, kredi kullandırımı yapan banka tarafından kontrol edilecektir. 2020 yılı cirosu 1 milyon TL altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL, 1 milyon TL ve 10 milyon TL (dâhil) arasında cirosu olan işletmeler azami 200.000 TL kullanabilecektir. Üyelerimiz krediye başvurabilmek için öncelikle odamızdan açıklama olarak ‘Nefes Kredisi başvurusu içindir’ ibareli faaliyet belgesi alacaklardır. Faaliyet belgeleri proje başlangıcı olan 01.06.2021 tarihinden itibaren verilmesi gerekmektedir. Bu tarihten önce verilen faaliyet belgeleri geçersiz olacaktır. (Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.)”

MADDİ TEMİNAT İSTENMEYECEK

Kredilendirmelerde tüm risk ve teminatlandırmanın protokol imzalanan bankalara ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın sağladığı destekle KGF’ye ait olacağına dikkat çeken Uzkınay; “Odamızca banka şubelerine bloke edilen mevduat teminat kapsamında olmayacaktır. Kredi değerlendirme sürecinde Odamız kredi talep eden firmalar üzerinde herhangi bir kredi onayına iştirak etmeyecek, referans vermeyecektir. Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenilebilecektir. Nefes Kredimizin üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.