Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği, kuruluşunun 25. yıldönümünü festival havasında kutladı.
1999 yılından beri Mustafakemalpaşa’nın kültürel ve sosyal yaşamına renk katan Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği, ‘25. Yıla Özel Rumeli Onur Gecesi’ ile uluslararası kültür buluşmasına ev sahipliği yaptı.
Bursa protokolünün geniş katılım gösterdiği gecede, 18. Uluslararası NAKEM Balkan Festivali kapsamında Adnan Menderes Meydanı’nda sahne alan Balkan ülkeleri halk dansları toplulukları ve Rumeli Emre-Ömer konseri, Mustafakemalpaşa’da Balkan rüzgarları estirdi.
PROTOKOLDEN BÜYÜK İLGİ
Rumeli Onur Gecesi’ne Kaymakam Mehmet Okur, AK Parti Bursa milletvekilleri Refik Özen ve Mustafa Yavuz, CHP Bursa milletvekilleri Hasan Öztürk ve Kayıhan Pala, Belediye Başkanı Şükrü Erdem, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, RUMELİFED Genel Başkanı Şaban Gülşen, Osmangazi Belediye Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Karayılan ve Mustafakemalpaşa’daki siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş katıldı.
Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği’nin, Dağpınar Et Mangal Tesisleri ana sponsorluğunda, RUMELİFED, NAKEM, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Osmangazi Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlediği ‘25.Yıla Özel Rumeli Onur Gecesi’, kortej yürüyüşü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
‘25 YILDA GEÇMİŞİ GELECEĞE TAŞIDIK’
Mehmet Arslan’ın sunuculuğunu yaptığı gecenin açılışında konuşan Dernek Başkanı Necip Şen, çeyrek asırlık bir geçmişe sahip olan derneğin, kurulduğu günden bu yana Rumeli kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına büyük bir özveriyle çalıştığını söyledi.
Şen; “Her bir üyemizin katkıları ve emekleri sayesinde, kültürümüzün zenginliklerini ve güzelliklerini birçok insana tanıttık. Halk oyunlarımız, müziğimiz, geleneklerimiz ve göreneklerimizle bir köprü kurarak, geçmişimizi geleceğe taşıdık. Bu başarıları ve daha fazlasını kutlarken, derneğimizin kurucularına, yönetim kurulu üyelerine, gönüllülerimize ve tüm destekçilerimize teşekkür etmek istiyorum. Sizlerin katkıları olmadan, bu noktaya gelmemiz mümkün olmazdı. Ayrıca, gençlerimize de seslenmek istiyorum: sizler, kültürümüzün geleceğisiniz. Bu mirası yaşatmak ve daha da ileriye taşımak sizin ellerinizde” diye konuştu.
‘BU ENERJİ BİZE İLHAM KAYNAĞI OLUYOR’
Bu tür etkinliklerin sadece geçmişi hatırlatmakla kalmadığını, aynı zamanda insanları daha da kenetleyerek ortak değerleri pekiştirdiğini kaydeden Necip Şen; “Gençlerimizin gözlerindeki parıltı ve coşku, geleceğe dair umutlarımızı ve inancımızı daha da güçlendirmektedir. Bu enerji, bizlere her zaman ilham kaynağı olmaktadır. Önümüzdeki yıllarda da birlikte nice güzel projelere imza atacağımıza, kültürümüzü daha geniş kitlelere tanıtacağımıza ve derneğimizin adını daha da yukarılara taşıyacağımıza olan inancım tamdır. Bu vesileyle, bugünü daha anlamlı kılan tüm katılımcılara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Bursa protokolü de programda tek tek söz alarak Rumeli coğrafyası ile Türkiye arasındaki kardeşlik bağlarının önemine vurgu yaptı.
HALK DANSLARI VE KONSERLE RUMELİ RÜZGARI ESTİ
Kosova, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Karadağ’dan festivale katılan 6 dans grubu muhteşem bir gösteriye imza atarak Rumeli Onur Gecesi’ne renk kattı.
Arnavutluk’tan Folkloric Ensemble ‘Mokra’, Bosna Hersek’ten Kud ‘Devetak’, Karadağ’dan Folklorni Ansambl ‘Rožaje’ ve Kud Kolo Berane, Kosova’dan ise Ansambli Këngëve Dhe Valleve ‘Zëri Kamenicës’ ve Akv Deçani, Deçan halk dansları grupları, birbirinden güzel dans gösterilerini başarıyla sunarken büyük alkış aldı.
Programın sonunda sahne alan Balkan müziğinin sevilen isimleri Rumeli Emre-Ömer ise seslendirdiği şarkılarla meydanı dolduranlara unutulmaz bir gece yaşattı.
Vatandaşlar, büyük bir coşkunun yaşandığını gecede oyunlara eşlik ederken, Rumeli Derneği tarafından programın düzenlenmesine katkı sağlayanlara da plaket verildi.