uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3675
EURO
35,0041
ALTIN
2.323,31
BIST
9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

RUMELİ DERNEĞİ’NDEN ‘ARNAVUTÇA’ KURSU

RUMELİ DERNEĞİ’NDEN ‘ARNAVUTÇA’ KURSU
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



13.10.2021 10:22 | Son Güncellenme: 13.10.2021 10:23
A+
A-

Mustafakemalpaşa Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Başkanı Necip Şen, ‘Arnavutça Dil Kursu’ için kayıtların başladığı müjdesini verdi.

Haziran ayında yapılan kongrede Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Başkanlığı’na seçilen Necip Şen, Mustafakemalpaşa’da yaşayan Arnavut göçmenlerin en büyük hayallerinden biri olan dil kursu projesinin hayata geçirilmesi için harekete geçtiklerini söyledi.

Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Başkanı Necip Şen, yaptığı açıklamada; “Göreve geldiğimizde ‘İşimiz Gücümüz Rumeli’ demiştik. Göreve talip olduğumuz ilk günden beri çalışmalarını sürdürdüğümüz, bizlerin ve bizlerden önceki büyüklerimizin en büyük hayali olan ‘Arnavutça Dil Kursu’ projemiz nihayet hayata geçiyor. Kültürümüzün mihenk taşı olarak gördüğümüz konuşma dilimizi 7’den 77’ye her yaştan insanımızın öğrenmesi, gelecek nesillere aktaracakları en büyük mirasları olacaktır. Şahsım ve yönetim kurulum adına bu haberi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum. Edison Bajrami hocamızın eşliğinde  ‘Bende Arnavutça Öğrenmek İstiyorum’ diyen tüm hemşehrilerimizi derneğimize kayıt için bekliyoruz. Kurslarımız, 18 Ekim’de dernek binamızda başlayacaktır” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.