uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

SAĞLIK İSTASYONU SAYISI ARTIYOR

SAĞLIK İSTASYONU SAYISI ARTIYOR
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



17.09.2021 10:32
A+
A-

Bursa Sağlık Müdürü Dr.Fevzi Yavuzyılmaz, Mustafakemalpaşa’nın da aralarında bulunduğu 6 yeni Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun hizmete alındığını açıkladı.

Acil sağlık hizmetleri hakkında açıklamalarda bulunan Dr. Yavuzyılmaz; “Bursa’nın ihtiyacı doğrultusunda Bakanlığımızdan yeni acil sağlık hizmetleri istasyonlarının açılması içinde talepte bulunduk” dedi.

Mustafakemalpaşa’ya yeni açılan Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu, eski Devlet Hastanesi’nin alt katında bulunuyor.

Bursa Sağlık Müdürlüğü olarak 112 Acil Sağlık hizmetlerinin her yönüyle iyileştirilmesi, daha erişilebilir ve kaliteli olması için çalıştıklarını kaydeden Dr.Yavuzyılmaz; “Bursa Ambulans Servis Başhekimliğine bağlı Komuta Kontrol Merkezi ve bir helikopter ambulans olmak üzere toplamda 88 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda görev yapan  1196 personelle 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyoruz.

Her türlü zorlu iklim ve yol koşullarında, sağlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza en kısa sürede ulaşıyoruz” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

AMBULANS SAYISI 147’YE YÜKSELDİ

Bu kapsamda 2020 Ekim ayından itibaren şehir merkezinde 3, Mustafakemalpaşa, Mudanya ve Kestel’de ise birer olmak üzere toplamda 6 yeni Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nun hizmete alındığını ifade eden Dr. Yavuzyılmaz; “Bursa’daki Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sayısı 88’e yükseldi. Yine bu yıl Sağlık Bakanlığımız tarafından 2’si Yenidoğan, 4’ü 4×4 olmak üzere toplamda 30 adet acil yardım ambulansı Bursa’ya tahsis edildi. Filomuza eklenen yeni acil yardım ambulansları ile ambulans sayımız 117’den 147’ye yükseldi. Ayrıca bu sayede sahada görev yapan ambulanslarımızın yaş ortalaması 3.5 ten 2.4 e indi” şeklinde konuştu.


‘SAĞLIK BAKANLIĞI’NA YENİ TALEPLERİ İLETTİK’

Komuta Kontrol Merkezi tarafından günde yaklaşık 2000 acil çağrının cevaplandırıldığını açıklayan Dr. Yavuzyılmaz, yapılan değerlendirmeye göre günde ortalama 680 vaka için ambulans görevlendirildiğini vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti; “İnsan hayatı mazeret kabul etmiyor. Bu nedenle her koşulda en kısa sürede hastalarımıza ulaşabilmek için Bursa Sağlık Müdürlüğü olarak tüm tedbirleri almaya çalışıyoruz. Ekim ayında yine şehir merkezinde 2 yeni Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu hizmete açacağız. Açıldığında Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu sayımız 90’a yükselecek. Ayrıca Bursa’nın ihtiyacı doğrultusunda Bakanlığımızdan yeni acil sağlık hizmetleri istasyonlarının açılması içinde talepte bulunduk. Bu acil sağlık istasyonlarının açılması için Bakanlığımız tarafından onay verilmesi halinde ivedilikle istasyonları açıp vatandaşlarımızın hizmetine sunmayı hedefliyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.