uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3299
EURO
35,0822
ALTIN
2.286,60
BIST
8.967,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘SATIN ALMA GÜCÜ ERİYOR’

‘SATIN ALMA GÜCÜ ERİYOR’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



15.03.2021 17:20 | Son Güncellenme: 01.10.2021 17:22
A+
A-

Tüketici haklarına aykırı birçok uygulama ile aile ve ülke ekonomisine zarar verildiğini belirten Erkan; “Temel mal ve hizmetlerde dünyada en yüksek dolaylı vergilerin alındığı iki ülkeden birisiyiz” dedi.

Mustafakemalpaşa Tüketiciler Derneği (TÜKDER) Başkanı Ferhan Erkan, tüketicilerin temel gereksinimlerini karşılayamadığını, satın alma gücünün hızla eriyerek yoksulluğun attığını söyledi.

15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Mustafakemalpaşa TÜKDER Başkanı Ferhan Erkan; “ Bilgilenme, sağlık ve güvenlik, temsil edilme, eğitilme, zararların karşılanması, ekonomik çıkarların korunması ve sağlıklı bir çevrede yaşama haklarının gerekleri kamu ve özel firmalar tarafından olması gerektiği gibi yerine getirilmiyor” dedi.

Mustafakemalpaşa TÜKDER Başkanı Ferhan Erkan, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü’nde şu değerlendirmelerde bulundu; “Türkiye’de tüketicilerin adına güzel şeyler söylemek mümkün değil. Tüketicilerin yoksulluğu ve açlığı hızla artıyor. Toplumun yüzde 20’sinden fazlası açlık sınırının, yüzde 60’dan fazlası ise yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Özellikle de gıda maddeleri başata olmak üzere pek çok mal ve hizmette tüketicilerin satın alma gücü hızla eriyor. Tüketiciler beslenme, barınma, su, elektrik, barınma, doğalgaz, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi temel gereksinimlerini karşılayamıyor ya da karşılamakta her geçen gün daha da zorlanıyor. Bilgilenme, sağlık ve güvenlik, temsil edilme, eğitilme, zararların karşılanması, ekonomik çıkarların korunması ve sağlıklı bir çevrede yaşama haklarının gerekleri kamu ve özel firmalar tarafından olması gerektiğini gibi yerine getirilmiyor.”

‘DOLAYLI VERGİLERDE İKİ ÜLKEDEN BİRİYİZ’


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Tüketicilere sunulan mal ve hizmetlerde yeterli denetim yapılmadığına dikkat çeken Erkan; “ Piyasada sağlık ve güvenliğe aykırı mallar konusunda tüketiciler zamanında bilgilendirilmediği için hem maddi hem de manevi zarara uğruyorlar hem de sağlık ve güvenlikleri risk ve tehlike altına giriyor. Kamu ve özel kuruluşların tüketici haklarına aykırı birçok uygulaması ile aile ve ülke ekonomisine zarar veriliyor. Temel mal ve hizmetlerde dünyada en yüksek dolaylı vergilerin alındığı iki ülkeden birisiyiz. Dolaylı vergiler, tüm dünyada en haksız vergiler olarak adlandırılmaktadır” dedi.

‘TEMEL TÜKETİCİ HİZMETLERİNDE KDV SIFIRLANMALI’

Evrensel ve yasal tüketici haklarına saygı gösterilerek gereğinin eksiksiz olarak yerine getirilmesini isteyen Mustafakemalpaşa TÜKDER Başkanı Ferhan Erkan son olarak yetkililere ve tüketicilere şu çağrıda bulundu; “ Yoksulluğun ve açlığın giderilmesi için gerekli ve doğru olan ekonomik ve sosyal önlemler alınsın. Gıda, su, elektrik, doğalgaz gibi temel tüketici mal ve hizmetlerinden alınan KDV sıfırlansın. Dışa bağımlı ve halkın aleyhine olan yanlış gıda ve tarım üretim, dağıtım, tüketim ve ithalat politikaları terk edilerek, halkın ve ülkenin bugünü ve geleceği için doğru politikalar uygulamaya konulsun. Tüketici örgütleri desteklensin ve bu örgütlere sahip çıkılsın. Tüketiciler ise haklarına ve tüketici örgütlerine sahip çıkmalı ve sahipsiz ve savunmasız olmadıklarını bilmeli. Tüketiciler olarak örgütlenmek zorundayız. Bilinçli tüketici, örgütlü tüketicidir. Bu bakımdan tüketici örgütlerine üye olunmalı ve çalışmalara katılınmalıdır. Tüm tüketicilerimizin 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü kutlu olsun.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.