uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5064
EURO
34,5611
ALTIN
2.501,94
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
25°C
Bursa
25°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
21°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C

‘SEÇİM BARAJI SİSTEMİN ESERİ’

‘SEÇİM BARAJI SİSTEMİN ESERİ’


10.09.2021 15:43
A+
A-

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, Millet İttifakı içinde bir sorun olmadığını söyledi.

 “Yolumuza devam ediyoruz” diyen Tatlıoğlu; “Bizim adayımız belli. Bir yıl sonra acaba Cumhur İttifakı diye bir şey kalacak mı? Buna bakmak lazım. Şuan için zaten ittifakların olduğu bir siyasi düzlemde seçim barajının da bir anlamı yok. Bu sistemden memnun olmayanlar ona göre bir elbise hazırlığı içindeler” ifadelerini kullandı.

Mustafakemalpaşa’yı ziyaret ederek partililerle kahvaltıda buluşan İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, eski Bakan Erdoğan Bayraktar’ın gündem olan açıklamalarından, seçim barajına, Millet İttifakı’nın geleceğinden Mustafakemalpaşa’nın sorunlarına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Hande Otel’de düzenlenen kahvaltılı toplantıya, İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Bursa ve Mustafakemalpaşa yöneticileri, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile birlikte belediye meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan İYİ Parti Mustafakemalpaşa Başkanı Tevfik Demir, şehir yönetiminde ortak akıl vurgusu yaparak ‘Kent Konseyi’nin acilen kurulmasını önerdi.

Şeffaflık çağrısı yapan Demir, Yunus Emre Kapalı Pazaryeri’nin açılması ve altyapı sorunlarının çözümü içinse bütünsel bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini ifade etti.

‘HAYRETE DÜŞÜREN BİR FOTOĞRAF’

İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ise 9 ay önce Mustafakemalpaşa’yı ziyaret ettiklerinde 42 mahallede internet olmadığını hatırlatarak; “Uzaktan eğitim döneminde yüzlerce çocuğumuz bu imkândan yararlanamadı. Mustafakemalpaşa’daki bu durum, Türkiye’yi hayrete düşüren bir fotoğraftır. Bu konuda burayı geçen kaç ilçe bulabilirsiniz? O dönemdeki ziyaretimizde aynı zamanda 33 mahallede imam olmadığını gündeme getirdik. Öğreniyoruz ki aylar sonra ancak bir mahalleye din görevlisi atanmış. Yani hala 32 mahallede imam yok. Bor madeninin tarım alanlarına verdiği zarardan tutunda, otobanın Mustafakemalpaşa’ya giriş-çıkışının olmaması da hala büyük bir eksiklik” dedi.

‘TÜRKİYE’DE UCUBE BİR SİSTEM VAR’

Türkiye’nin gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Tatlıoğlu, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ‘ben suçluyum ama hırsız değilim’ çıkışının Cemil Çiçek tarafından doğrulandığını belirterek; “Sedat Peker’in de konuşmaları malum. Türkiye’de daha ne olmalı ki bir konu yargının konusu olsun? TBMM’de bir araştırma komisyonu mu kuruldu, savcılık mı görevlendirildi? Bu zulümdür. Biz bu zulmü ortadan kaldırmak için yola çıktık” dedi.

Türkiye’nin büyük ekonomik sorunları olduğuna değinen İsmail Tatlıoğlu şöyle konuştu; “Kişi başı milli geliri 10 bin 500 dolara yükselteceklerini söylüyorlar. 10 yıl önce 12 bin 500 dolardı. Geçmişi yakalamaya çalışan bir ülke var. O zamanlar 84 milyon olan nüfus şimdi 8 milyonluk göçmenle birlikte 92 milyona yükseldi. 900 milyar dolardan 700 milyar dolara inen bir milli gelir var. Bir ülkede yolsuzluk varsa, yoksulluk vardır, yasak vardır. Milletin güveni ve itimadı bitmiş. Türkiye yanlış yönetiliyor demek bence haksızlık. Türkiye yönetilemiyor. Bu bir sistem meselesi. Türkiye’de ucube bir sistem var.”

‘YÜKSELEN TEK PARTİYİZ’

Toplumsal karşılıkların ciddi anlamda değiştiğini belirten Tatlıoğlu; “Adalet ve liyakat en değerli iki kavram. Biz İYİ Parti olarak 6 farklı araştırma firması üzerinden Türkiye’yi takip ediyoruz. Bunlardan sadece biri partimizin. 2020’den itibaren yükselen tek parti İYİ Parti. Düşen ise AK Parti ve MHP. Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa gibi şehirlerde çok iyi bir durumdayız. Türkiye’nin yönetimine biz talibiz. Partililerimiz sokaklarda dolaşırken, halkla konuşurken Türkiye’nin yeni yöneticileri gibi davranmalı. Toplum bizlere daha fazla alışmalı. İYİ Parti’nin yönetiminde olan bir Türkiye, siyah ve beyaz kadar değişecek. Bizim mazeretimiz yok, yol haritamız var” dedi.

‘SEÇİM BARAJI YENİ BİR ELBİSE’

Yüzde 7’lik seçim barajı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Tatlıoğlu; “Millet İttifakı arasında bir sorun yok. Bizim adayımız belli. Herhangi bir sorun bekleyenler Cumhur İttifakı’na baksın. Bir yıl içinde acaba ortada Cumhur İttifakı olacak mı? İttifakların olduğu bir yerde barajında bir anlamı yok. Sistemde bir sorun var ki bugün Türkiye’de seçim barajı konuşuluyor, ona göre bir elbise hazırlanıyor” dedi.

Toplantının ardından partiye katılan yeni üyelere rozet takan İYİ Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, gün boyu Mustafakemalpaşa’da temaslarda bulundu.

Muhtarlar Derneği, Yalıntaş Mahallesi ve Rumeli Halk Oyunları Kültür Derneği’ni ziyaret eden İYİ Parti heyeti, kanaat önderleri ile de bir araya geldi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.