uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

SIFIRDAN ZİRVEYE

SIFIRDAN ZİRVEYE
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



23.06.2021 10:05 | Son Güncellenme: 23.06.2021 17:09
A+
A-
  • Kooperatifi tekrar zirveye taşıyan İsa Oruç, adaylığını açıkladı.

TESKOMB’a bağlı S.S. Mustafakemalpaşa Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı İsa Oruç, 17 Temmuz’da yapılacak kongrede bir kez daha aday olduğunu açıkladı.

Bir zamanlar eleştirilerin odağında olan, ortaklarına kredi sağlamada büyük zorluklar yaşayan ve

2 yıl süreyle kapalı kalan kooperatifi 2012 yılında göreve gelmesinin ardından disiplinli bir finansman yönetimiyle tekrar ayağa kaldıran Başkan İsa Oruç, esnafın en büyük destekçisi olan 68 yıllık kuruluşun adını, Türkiye’de limit kullanımında 1. grup olarak değerlendirilen en üst kooperatifler arasına yazdırdı.

2012 yılından bu yana Mustafakemalpaşa Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin başında bulunan İsa Oruç; “ Artık güçlü bir prestijimiz, esnafların kapıdan dönmediği etkin bir kooperatifimiz var. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla birlikte 17 Temmuz’da yapılacak kongrede tekrar adaylığımızı açıklıyoruz. Ortaklarımızın teveccühü ile esnaflarımızın can damarı kuruluşumuzu daha iyi noktalara taşıyacağız” dedi.

‘PANDEMİDE KİMSE GERİ DÖNMEDİ’


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Kooperatif Başkanı İsa Oruç, bir yılı aşkın süredir devam eden pandemi sürecinde kuruluştan kredi talebinde bulunanların geri döndürülmediğini belirterek; “ Herkes için zorlu bir dönem yaşadık, yaşıyoruz. Bu dönemde gerek işletme gerekse yatırım kredisi başvurusu yapan ortaklarımıza her türlü desteği verdik. Güçlü mali yapımız sayesinde kimse kooperatifimizin kapısından geri dönmedi.

Kovid-19 dönemi boyunca taleplerimiz, en az faiz ve en yüksek finansman noktasından karşılandı. Bizlerde bu neticeyle ortaklarımıza destek olduk” dedi.

‘TÜRKİYE’DE 1. GRUPTAYIZ’

Mustafakemalpaşa Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin güçlü mali yapısıyla Türkiye’de 1. grupta bulunduğuna dikkat çeken Oruç şöyle konuştu; “ Şu anda en üst limitten kredi kullandırma noktasında zirvedeyiz. Yatırım kredilerinde 500 bin TL’ye, işletme kredilerinde ise 225 bin TL’ye kadar kredi verebiliyoruz. Sıfır ticari araçlarda 7 yıl, işyeri mülkiyeti satın alma işlemlerinde ise 10 yıl vade sağlıyoruz. Bursa’nın pandemi sürecinde kooperatifler bazında en çok kredi veren kent olduğunu düşünürsek, Mustafakemalpaşa’nın da bu alanda önemli bir noktada olduğunu söyleyebiliriz. Kooperatifimize her türlü desteği veren, tecrübeleriyle bize yol gösteren TESKOMB Genel Başkan Vekilimiz ve 7. Bölge Birliği Başkanımız Sayın Bahri Şarlı’ya teşekkür ediyorum. ”

750 ORTAK VAR

Ocak ayında yapılması planlanan fakat pandemi nedeniyle uzun bir süre ertelenen Esnaf ve Sanatkârları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Olağan Genel Kurulu, 17 Temmuz Cumartesi günü saat 12.00’da Grand Düğün Salonu’nda yapılacak.

Kongrede kooperatifin 750 ortağı oy kullanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.